HABER:GAMZE ONAN
Bayındır’da kurulan Bayındır Doğal Ürünler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.
2016 yılında 7 kişi tarafından kurulan Bayındır Doğal Ürünler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bugün 97 üyeye ulaştı.
Bayındır Uluslararası Çiçek Festivalinde stant açarak ürün tanıtım ve satışı gerçekleştiren kooperatif üyeleri İzmir ve çevre ilçelerde düzenlenen festival ve etkinliklerde de yer alıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Bayındır Belediye Başkanının eşi ve Kooperatif Başkanı Nuray Sesli, “İmece” Türk kültürünün tüm dünyada kooperatifçiliğin temelini olarak “birlikten kuvvet doğar” ilkesinin yerleşmesini sağlamıştır. Kooperatifçilik, birlikte iş yapma, birlikte çalışma, kısaca iş birliğidir. Bayındır Doğal Ürünler Kooperatifi olarak Bayındır’ımızda üretilen ürünlerin daha geniş pazarlarda yer bulması amacıyla yola çıkmış bir ekibiz.
Amacımız tarımsal üretimlerini geliştirmek, üyelerimizin ihtiyaçları ile ilgili temin, tedarik, işletme, pazarlama ve değerlendirme faaliyetlerinde bulunmak, ekonomik ve sosyal yönden gelişmelerine yardımcı olmak, ekonomik gücünü arttırmak, eI ve ev sanatları ile tarımsal üretimin gelişmesini sağlayıcı tedbirleri almaktır.”
'Kooperatiflerin doğal ürünleri halka aracısız ulaşıyor'
Sesli, “7 kurucu üye ile başladığımız yolda şuan 97 üyemiz var. Kadınlarımıza öncülük yapmak istedim. Amacımız kadınlarımızı bu işin içine sokmaktı. Kadınlar en azından eşimden para istemiyorum. Buradan kazandığım 3 5 kuruş ile evime katkı sağlıyorum diyorlar. Eşlerde bu kooperatifte olmalarına karşı değiller. Üyelerimiz ile birlikte festival ve etkinliklerde ürünlerimizi tanıtmak ve satış yapmak için stant açıyoruz. Erişte (Ev Makarnası), sebze kurutması, Reçel, Salça, Tarhana, Zeytin ve Zeytinyağı gibi tarımsal ürünler ile beraber el emeği göz nuru ile yaptıkları İğne oyaları yer alıyor. Ürünlerimiz tamamen doğal ve halka aracısız ulaştırıyoruz.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek gördükleri projeler olduğunu belirten Sesli, “Büyükşehir belediyesi katkıları ile 117 kadınımıza arıcılık kursu verildi. 4 dolu 2 boş kovanlarını alacaklar ve üretime geçecekler. Kadınlarımıza kakı sağlamak amacıyla projelerimizi üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi