Çanakkale Deniz Zaferin 100.yıl dönümü nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında Bayındır Belediyesi, tarafından Bayındır Belediyesi Düğün Salon’unda Çanakkale Destanın kahramanlarının konu olduğu tiyatro gösterimi yapıldı.
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, eşi ile birlikte hemşerilerinin arasında gösteriyi izledi. İzleyenlere duygusal anlar yaşatan oyunda Çanakkale Zaferi kazanılması sırasında yaşanan zorluklar, savaş esnasında sadece savaşla değil, yoksullukla da mücadele edildiğini savaşın çetin şartlarda alındığı ve Çanakkale kahramanlarının günlük öğün yemek listesinde yer aldı. Gösterilen oyun Bayındırlılar tarafından, ilgiyle izlendi.
Oyunda bir metrekareye 6000 mermi düştüğü Çanakkale Savaşları milletlerin yok olduğu ve milletlerin doğduğu bir dünya savaşı olarak hafızalara kazındığı belirtildi.
Oyunun sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, “Çanakkale Savaşında Çanakkale muharebesinde yedi düvele ders verildi. 500.000’in üzerinde şehidimiz var. Havada bile mermilerin birbirleriyle çarpıştığı yüzlerce, binlerce mermilerin yakıldığı bir savaş alanı ve düşünün orada Laz’ı, Türk’ü,  Kürdü omuz omuza Alevi’si Sünni’si hep birlikte ve onların hepsinin akıttığı kan karışmış ve Türk Bayrağımızı oluşturmuş. Kısacası bu Türkiye’de herkesin kanı var ve kimsenin bir ayrıcalığı yok. Bu Ülkemize sahip olmamız gerekiyor. Çünkü başka Türkiye’miz yok. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Türkiye kolay kazanılmadı kolayda verilmeyecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi