HABER: GAMZE ONAN       

      Geçen Aralık ayında İzmir Türk Hava Kurumu ve Gökçen Havacılıktan yamaç paraşütçüleri Bayındır ilçesini ziyaret etmiş ve Bayındır Merkez Orman Yangın Gözetleme Kulesinin bulunduğu bölgeden yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirmişlerdi. İlçede yamaç paraşütü için havanın ve güzergâhın ve mevkiinin güzel olduğu belirttiler.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli “İlçemizde bu doğa sporunu tanıtmak ve yaygınlaştırmak, atlayış parkurlarında düzenleme yapmak için planladığımız parkurların yapımına başlayacağız. Atlayış için iki adet parkur yapılacaktır. İlçe Orman Yangın Gözetleme Kulesinin olduğu yer belediye birimlerimizle düzenlenip atlayış için elverişli hale getirilmek üzere çalışmalara başlamıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteği ile parkurumuzu tamamladık. Bu parkur profesyonel atlayıcılar için kullanılacaktır. Bir diğer parkurumuzun eğitim gören ve amatörler yamaç paraşütçüleri için Potamoz Tepesine yapılması planlanmaktadır.”

Bir diğer yandan da şuan ilçede İzmir büyükşehir Belediyesi’nce Merkez Yangın Gözetleme kulesinin yanına birde Sayısal Trant Telsiz Sistemi kurulumu yapımına başlanmaktadır. Bu sene Büyükşehir toplamda 9 ilçeye ve seneye de 6 yeni verici kurmak üzere toplamda 15 Sayısal Trant Telsiz Sistemi İstasyonu kurulumu yapacaktır. Haberleşmeyi güçlendirmek, zayıf ve yetersiz olan bölgelerde gücünü sinyal gücü seviyesini arttırmak ve sağlıklı iletişim sağlamak amacıyla kurulumlar yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi birimlerinin özellikle İtfaiye ve orman yangınlarına anında müdahale de dağlık arazilerde, Afet durumları gibi olaylarda birimler arası etkili iletişim sağlamayı kolaylaştıracaktır.

    

Editör: Haber Merkezi