Haber: Tolga KIZGIN

Söyleşiye, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Plant Dergisi imtiyaz sahibi H. Remzi Adıyaman, Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.  Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, ilçenin önde gelen çiçek üreticilerinden Bayındır Bayçikoop Başkan Yardımcısı Hüseyin Yekta Yamaner, Bayındır Çiçekbir Başkanı Mehmet Çıplaklı, Kardelen Fidancılık ve Peyzaj şirketinin sahibi ve aynı zamanda Türkiye Süsbir Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altun ve Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerine devam eden öğrenciler katıldı.

Bayındır Belediye Başkanı  Sesli, “İlçemizde üniversite ve üretici buluşturulmuştur”

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli yaptığı açılış konuşmasında, “Meslek Yüksek Okulumuzun değerli öğretim üyeleri, öğrencilerimiz, kıymetli çiçekçilerimiz, bizler hep birlikte süs bitkileri yetiştiriciliğini ülkemizde, Türkiye’de bir sektör haline getirdik. Sonunda Uluslararası Çiçek Festivalini düzenliyoruz. İşte bu ilçenin Belediye Başkanı olarak emeği geçen herkesi kutluyorum. Çiçekçiliğin, çiçek üretiminin kısaca bu sektörün sürdürülebilir, bölgesel kalkınmanın lokomotifi olabilmesi için üretimde, tanıtımda, pazarlamada kısaca her anlamda sektöre yatırım yapılması ve emek verilmesi gerekiyor. Biz belediye olarak bölgemizin en önemli tarımsal etkinliği olan çiçek sektörünün geliştirilmesi için katkılarımızı hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Ben çiçekçilik sektörünü Bayındır’da şanslı sayıyorum. Çünkü ilçemizde üniversite ve üretici buluşturulmuştur. Sektörün en temel ihtiyaçlarından olan bilimsel veri tabanı oluşturulması ve eğitilmiş teknik eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar Meslek Yüksek Okulumuz tarafından büyük fedakarlıklarla yürütülmektedir. Ben öğrencilerimizin peyzaj ve dış süs bitkileri alanında sektöre nasıl faydalı olacaklarına dair Meslek Yüksek Okulumuz ve Plant Peyzaj Süs Bitkileri Dergisinin düzenlediği bu toplantının bizlere çok şeyler kazandıracağına inanıyor. Bu konuda emek verenleri kutluyor, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, “Böyle bir organizasyonda bir arada birlikte olduğumuz için Plant Dergisi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu öğrencileri, öğretmenleri ile üreticinin ve peyzaj alanında deneyimli insanları bir araya gelen söyleşide üreticiler, çiçekçilik sektöründe çalışmak üzere Meslek Yüksekokulu’nda nitelikli teknik eleman yetiştirilmesinin önemi vurgulayarak, temel eğitimde peyzaj kavramı içerisinde Meslek Yüksekokulundan mezun olmuş, iyi yetişmiş, işini iyi yapabilen, stajlarını iyi bir şekilde bitiren teknik elemanının sektöre katkısından bahsetti.

Çiçekçilik sektörüne girecek yeni adım atacak olan eğitimlerini tamamlamış ya da eğitimlerini sürdüren okuyan öğrencilerden beklentilerinin, öğrencilerin teorik olarak bilgilerinin yanında uygulamada alanında da yeterlilik anlamında kendilerini iyi yetiştirmelerini, hem torik bilgi hem de uygulamanın ikisiyle iyice bütünleşmesi sonucunda sektörde daha verimli ve daha kaliteli işin yapılmasının sektöre getireceği faydası dile getirildi.

Pazarlamada, standart ve kaliteyi yakalamak üst düzeyde yapılan çalışmalar sonucunda ekonomik anlamda bizlere geri dönüşünün öneminden bahsedilirken, çiçekçilik sektörünün büyümesi, gelişmesi, yurt dışına yapılacak ihracatın artması konusunda Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin üretimdeki katkısının önemi, işverenler tarafından vurgulandı.

 

 

Editör: Haber Merkezi