Bir süredir Bayındır Belediyesi’nin düzenleme çalışmaları yaptığı tesislerin müftülüğe tahsis edileceğini ifade eden Ergenli köyü sakinleri köy halkına ait tesisin köye hizmet getiren belediye tarafından işletilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir önceki dönem belediye başkanı tarafından müftülüğe devrinin yapıldığına dair kaynakların sunulmasının ardından ise, halk imza kampanyası başlattı. Ergenli Köyü Muhtarı Haşmet Özbey; “Halkımızın da talebi üzerine imza kampanyası başlattık. Köyümüzde yaşayan halkın yüzde 90’lık kısmı, kaplıcaların belediyeye devredilmesi görüşünde birleşiyor” dedi. Kaplıcaların müftülüğe teslim edilmesinin hizmet akışında aksamaya yol açacağını vurgulayan Özbey; “Belediyemizin kadroları ile kalkınma adına önemli girişimleri rahatlıkla yapabiliriz” ifadesini kullandı. Özbey konuşmasını şöyle tamamladı; “ Mahallemizde 4 hane haricinde tüm vatandaşlarımız kampanyamızı destekliyor. Umuyorum ki valiliğimizde bu yönde karar alınmasına yardımcı olur. Halkın malı, halkta kalır.”

Yanlış uygulama hemen sona erdirilmeli

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, yıllardır muhtarlık tarafından işletilen taşınmazın, bütünşehir yasası ile belediyeye devredilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sesli; “Kamuya ait olan hiçbir alan kamunun elinden alınamaz, yasal hakkımız çerçevesinde tüm gelişmeleri yakından izliyoruz. Umuyorum ki yapılan bu yanlıştan kısa sürede dönülecektir” 

Editör: Haber Merkezi