HABER: DİLEK AYVALI

Bayındır’daki anma programı şehitleri anma yürüyüşü ile başladı ve Üç Oluk Meydanı’na kadar devam etti. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı ve kuran-ı kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra hafta boyunca okunan hatimlerin duası yapıldı.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen bir konuşma yaptı. Demirezen şunları kaydetti, “Şu an burada 15 Temmuz demokrasi şehitleri anmak için toplandık. Aynı zamanda Üç Oluk Meydanı olarak bildiğimiz meydanın açılışını yapacağız. Bu meydan 5 ağustos 2016’da Belediye Meclisi tarafından demokrasi meydanı olarak adı konulmuş ve valiliğe bildirilmiş. Bugüne yetişmesini istedim. Tüm Bayındır’daki yeni meydan düzenlemeleri, parklar, bahçeler yenilenecek söz verdiğim gibi. Nasip olursa yeni ışıklandırma buradan başlayacak Tavuk Pazarına kadar devam edecek. Hacı Sinan Camiinden başlayarak İstasyon Caddesine devam edecek.  4 Eylül Bayındır’ın kurtuluşuna kadar bu düzenlemeleri yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

MİLLETİMİZ KARARLILIĞINI ORTAYA KOYDU

Demirezen şöyle devam etti, “3 yıl önce 15 Temmuz gecesi milletimizi ülkemizi demokrasimizi, cumhuriyetimizi yok etmek isteyen, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen hain, eli kanlı terör örgütü FETÖ harekete geçti. Milletin silahlarını yine bu aziz fedakâr millete doğrultarak darbe girişiminde bulundular. Hainlerin unuttuğu bir şey vardı. O da milli iradeydi. Necip milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları, meydanları ve hava limanlarını ölümü göze alarak doldurdu darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. Bu darbe girişiminde milletimiz bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusunda kararlılığını ortaya koydu.”

Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk bir konuşma yaparak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik Gününün önemine değindi. Kaymakam Öztürk, “Bayındır’da da bu anlamlı günde bu birlikteliği görmekten kıvanç duyuyorum. 3 yıl önce bu saatlerde gözbebeğimiz ordumuzun içine sızmış kendini kamufle etmiş hainler tarafından bir darbe girişimi yaşadık. Bu necip millet üstün feraset ve kuvveti ile defetti. 15 Temmuz sürecinde yaşanan ve bu süreçte verdiğimiz şehitlere rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Daha sonra Demokrasi Meydanı’nın açılışı yapıldı.

Gecenin sonunda tüm Türkiye’de olduğu gibi salalar okundu.

Editör: Haber Merkezi