Bayındır Zeytinova Barajında su Salma yapıldı.  Bayındırlı çiftçiler için büyük önem arz eden Zeytinova Barajından su bırakma törenine, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Meclis Üyeleri, geçmiş dönem Bayındır Belediye Başkanı olan Mehmet Kertiş ve geçmiş dönem Zeytinova Belediye Başkanı olan Ali Doğu, İlçe Tarım Müdürü Vehbi Çapak, Bayındır Çiftçi Malları Koruma Başkanı Bahaeddin Korkulu, muhtarlar, barajda çalışanlar ve Zeytinova halkı katıldı.

Suyu bırakmak için baraj kapaklarının açılış düğmesine DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen bastı. Beş buçuk milyon metreküp’ü dolu olan barajdan salınan su ile ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada ilk olarak suyun 1 ay salınacağı belirtildi. 36 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Zeytinova Barajının doluluk oranı arttığında çiftçilerin sulama yapabilmesi için borulu sisteme geçilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen barajın yapılması için emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi. Demirezen  “ Çiftçilerimiz için hayal olan Zeytinova Barajı ile daha düşük maliyet olacak. Büyük elektrik paraları tarih olacak. Kısa zaman içinde Ergenli Barajımızın da yapımı başlayacak. Hedefimiz Zeytinova Barajı, Ergenli Barajı ve Uladı Barajı ile bölgedeki tarımsal sulama sıkıntılarına son vermektir”

 Barajda emeği geçenlere teşekkür eden Demirezen “Barajın yapımı ile ilgili hükümetimizin tüm birimlerine, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanımız Binali Yıldırım’a, devlet büyüklerimize, Ak Parti ilçe eski başkanımız Veysel Bakıcıol ve geçmiş dönem Belediye Başkanımız Mehmet Kertiş’e ve tüm teşkilatımıza teşekkürü bir borç bilirim”

Editör: Haber Merkezi