HABER:CEREN ERCİH
Bayındır’ın Kızılkeçili Köyü’nde meydana gelen orman yangını Ödemiş’in Kerpiçli Köyü’ne kadar ilerliyor.
Yangın söndürme işçilerinden bir kişiden haber alınamıyor. 
Meydana gelen büyük çaplı orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Akşam saatlerinde çıkan yangına 15 arazöz, 5 dozer ve 5 yangın helikopteri ile müdahaleye başlandı. Ancak karanlığın çökmesiyle birlikte müdahale sınırlı hale getirildi.
1500-2000 hektar kül oldu
Bayındır’ın Kızılkeçili Köyü’nde başlayan ve durdurulamayan yangın yaklaşık 200 - 300 hektarlık ormanlık alanı küle çevirdi. 40’dan fazla arazözün yangın söndürme çalışmalarına dahil edildiği yangına Kütahya, Manisa, Muğla ve Balıkesir’den destek ekipleri ve araçları geliyor.
Edinilen bilgiye göre itfaiye çalışanlarından 1 kişiden haber alınamıyor. 150 orman işçisinin çalıştığı yangın söndürme de maskelerle çalışmalar yapıldığı ve zor şartlar altında oldukları bilgisi geldi. Tire’den yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipten bir kişinin dumandan zehirlendiği ve tedavi altına alındığı öğrenildi.
Bayındır Belediyesi’nden yardım çağrısı
Bayındır Belediyesi orman yangını söndürmek için vatandaştan destek bekliyor. Yangın söndürme çalışmalarına yardım etmek isteyen vatandaşlar için Bayındır Belediyesi önünden otobüs kaldırılacak. Bayındır Belediyesi; “Lütuflar Mahallemizdeki büyük orman yangını devam ediyor. Tüm ekipler yangını söndürmek ve daha büyük bir alana yayılmasını önlemek için canla başla çalışıyor. Çalışmalara yardım etmek isteyen vatandaşlarımız için Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Belediye binamızın önünden otobüs kaldırılacak” ifadelerini kullanarak sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu.
Yangın Kuleleri de kül oldu
Alınan bilgilere göre Orman Şefliğine bağlı yangın kulesi de yandı. Kule yandığı için müdahale ve koordinasyonda sıkıntı yaşandığı aktarıldı. Fıstık çamlarının olduğu alan da yangın devam ediyor. Ödemiş'ten de yangın Bozdağlar üzerinden görünmeye başladı.  
İzmir’in üç ayrı bölgesinde yangın
İzmir’in üç ayrı bölgesinde çıkan yangına ekipler yetişmekte güçlük çekiyor.  Gün içerisinde Buca Kaynaklar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 20 arazöz ve yüzlerce itfaiye eri ile kontrol altına alındı.
Urla ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ise 1 yangın helikopteri, 1 amfibik uçak ve 8 arazöz ile müdahale edildi.  Ancak Bayındır Kızılkeçili Köyü’nde çıkan yangına müdahaleler sürüyor.






Editör: Haber Merkezi