Haber: Gamze ONAN

Geçen sene tayin olan ve yaklaşık olarak 10-11 aydır Bayındır Kaymakamı olarak görev yapan Barboros Baran geldiği günden bu yana Bayındır ve Küçük Menderes Havzası ile ilgi düşüncelerini kendisine gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette bizlerle paylaştı.

Bayındır’ın sanayisi olmadığı için dışarıdan göç almadığını ve bu yüzden kendini muhafaza etmiş, korumuş bir pozisyonu olduğunu belirten Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, “Bayındır’a geçen sene tayin oldum ve yaklaşık 10-11 aydır Bayındır’da görev yapıyorum. Bölgemiz Ödemiş, Tire, Küçük Menderes Havzası’nın genel itibari ile potansiyeli belli ve buralar Allah’ın verdiği bir nimet. İklimi, toprağı ve coğrafyası itibari ile tarım ve hayvancılığa çok müsait bir bölgede yaşıyoruz. Bizim ilçemize baktığımızda özellikle hayvancılık sektörü ilçemizin en başta gelen geçim kaynağı. Ödemiş kadar olmasa da Türkiye’de süt üretiminin yaklaşık binde yedi buçuğu ilçemizde üretiliyor. Onunla birlikte baktığımızda çiçekçilik sektörü ile ilçemiz tanınıyor.”

“Çiçekçilik sektörü için çalışmalar var.”

Gene tarıma dayalı bir sektör olan çiçekçilik sektörü Ödemiş’te de dış mekan süs bitkileri üretimi ile beraber bölgemiz Türkiye’de Yalova gibi birkaç merkezden birisi. Bu konuda zaman zaman çiftçilerimizle, üreticilerimizle bir araya geliyoruz. Sayın valimiz Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu buraya geldiler bu konuda bize destek oldular.  İlçemizde bu sektörün geliştirilmesi ve özellikle bu sektör yeni olduğu için üretim noktasında da iç piyasadaki talepleri karşılayabilecek pozisyonda olmadığımız için alt yapı hazırlayacak bir organize çiçekçilik bölgesi, tarım ihtisas alanı bölgesini ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah sonuçlanırsa hem üreticilerimize, hem ilçemize, hem bölgemize hem de ülkemize güzel bir yatırım olacağını düşünüyorum.”

Bayındır’da bulunmaktan ve görev yapmaktan mutlu olduğunu belirten Baran, “İlçemiz sanayisi olmadığı için çok göç alan bir yer değil. Dolayısıyla kendini muhafaza etmiş, korumuş bir pozisyonu da var aslında. Bayındır İzmir’in şirin, güzel ilçelerinden birisi ve burada bulunmaktan ve görev yapmaktan da mutluluk duyuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi