Bayındır Halk Eğitim Merkezi ve İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi işbirliği ile okul müdürleri, rehber öğretmenleri, idarecileri, STK temsilcileri, muhtarlara ve vatandaşlara yönelik madde bağımlılığı hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Yahya Kerim Onart Kültür Salonu’nda yapıldı. Yapılan bilgilendirme toplantısına Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydın, okul müdürleri, rehber öğretmenler, idareciler, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“En etkili çözüm karşıdaki kişiye hayır diyebilmektir”

Düzenlenen toplantıda İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Eğitmeni Fikret Deniz katılımcılara bağımlılık yapan maddeler, bağımlılık süreci, bir kereden bir şey olmaz, arkadaş, grup baskısı, gruba dâhil olma güdüleri başlıkları altında uyuşturucuya başlama nedenleri ve etkileri hakkında bilgi verdi. Deniz yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Madde bağımlılığında en etkili çözüm karşıdaki kişiye hayır diyebilmektir. Bu konuda kişi ne kadar kararlı olursa satıcının da sizi ikna etme gücü o kadar kırılır. Bir kereden bir şey olmaz sözü büyük bir kandırmacadır. Bir kereden çok şey olur”

Madde bağımlılığı konusunda tüm toplumun sorumlu olması gerektiğine ve bunun için her bir bireye görev düştüğüne dikkat çeken Fikret Deniz “Genelde irade zayıflığı olanlar bağımlı hale gelirler’ ifadesini kullandı.

Ayrıca Ailelerin çocuklarındaki davranış değişikliklerini göz ardı etmemeleri gerektiğini de vurgu yapan Deniz, Madde bağımlısı olmuş bireyde ne gibi değişikliklerin olabileceğini hakkında bilgiler de vererek Şüphe edildiği takdirde mutlaka bir uzmanın yardımını alıp teşhis çalışmalarına başlanmasının gerektiğini belirtti.

Toplantı sonunda Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran tarafından, İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Eğitmeni Fikret Deniz’e çiçek takdim edildi. 

Editör: Haber Merkezi