Bayındır Gençlik Merkezi gençleri iyi örneklerle buluşturmak ve sporu sevdirmek amacıyla Kuşadası’nda kampta bulunan milli atletimiz dünya şampiyonu HALİL Akkaş’ı Bayındırlı gençlerle buluşturdu. 

Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe 300 genç katıldı. Söyleşide milli atletimiz Halil Akkaş, antrenörü Ramazan Kutlu, atletizm antrenörü Mutlu Gültekin, Bayındır Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü Erdal, ince yaşam deneyimlerini gençlerle paylaştılar.  Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşide Halil Akkaş’ın dünya çapında ülkemizi temsil ettiği yarışlardan derlenen sinevizyon gösterisi yapıldı.

Milli atlet Akkaş kendisinin atletizme ortaokul başladığını, gençlerin çalışarak her şeyin üstesinden gelebileceğini,  gençlerin mutlaka bir spor dalıyla uğraşmalarının gerektiğini belirtti.

Bayındır Gençlik Spor müdürü Erdal İnce “Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunur. Sağlam vücutta ancak spor yaparak olur. Bu tür organizasyonlar ve söyleşilerde iyi örneklerin görülmesi gençlerde farkındalık oluşturuyor. Halil Akkaş’ içimizden çıkan bir değer ve dürüstlüğü, güler yüzü ile toplumumuzun çok sevdiği sporculardan biri, bu organizasyonun gerçekleşmesinde öncelikle Beden Eğitimi öğretmeni Mutlu Gültekin’e ve milli atletimiz Halil Akkaş’a, antrenörü Ramazan Kutlu’ya çok teşekkür ediyoruz.”

Salonu dolduran gençler şampiyon atleti soru yağmuruna tutarak, onunla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Söyleşinin bitiminde milli atlet Halil Akkaş’a Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Milli Eğitim müdürü Kemal Aydın ve Kaymakam Barbaros Baran makamlarında ziyaret edildi. Başkan Dr. Ufuk Sesli “Bugün milli atletimiz Halil Akkaş ve milli antrenör Ramazan Kutlu'nun ziyaretinden onur duydum. Böylesine genç ve başarılı kardeşlerimize her zaman destek olacağımı bilmenizi isterim.”

Kaymakam Barbaros Baran, milli sporcumuzun ilçemizde gençlerle buluşması ve onlarda Türk Sporu adına farkındalık oluşmasından dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan ekibe teşekkür etti.  

Editör: Haber Merkezi