Çiçeğin başkenti Bayındır doğalgaza kavuşuyor. Geçtiğimiz aylarda restore edilen Hacı Sinan Külliyesi’nin açılışı için Bayındır’a gelen ve Küçük Menderes Havzası’na yapılacak olan yatırımların müjdesini veren Başbakan Binali Yıldırım, Bayındır’ın doğalgaza kavuşması için çalışmaların başlatıldığını açıklamıştı.

ÇALIŞMALAR TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Tire güzergahından borularla taşınacak olan gaz için şehir merkezinde 40 kilometrelik dağıtım hattı oluşturulacağı belirtilirken, çalışmaların Temmuz ayında başlaması bekleniyor. Çalışmalar, planlandığı gibi sürdüğü takdirde Ödemiş’te olduğu gibi altın kaynak törenine Başbakan Binali Yıldırım davet edilecek ve 2017 yılının ortalarında Bayındır halkı doğalgazı kullanmaya başlayacak.

Demirezen: "Yatırımların takipçisiyiz"

“İlçedeki yatırımların takipçisi olduklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, "İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata'yı partili arkadaşlarımızla birlikte makamında ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldık. 2017'nin ortalarında ilçeye ilk gaz verilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Bayındır'ın toplam yüzde 70-80'i doğalgazla buluşacak.”

236 konutluk yeni TOKİ projesi yakında hayata geçecek

“'AK Parti hükümeti Bayındır'a yatırım yapmıyor' diyenlerin ne kadar ucuz politika içinde oldukları belli. Hacı İlyas, Darul Kurra ve Bıyıklar camilerinin çevre düzenlemeleri ve toplam 236 konutluk yeni TOKİ projesi yakında başlayacak. İlçeye Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Kiraz çevre yolu da 2017'de tamamlanacak" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi