HABER: AYŞE AKYÜZ


Çanakkale Deniz Savaşlarının 100.Yıl dönümü nedeniyle dün bayındır Atatürk Anıtı önünde bir anma programı yapıldı. Törene sırasıyla Bayındır protokolünün çelenk koymasıyla başlandı. Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran, Garnizon Komutanlığı adına İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Siyasi Parti Başkanları ve Kamu yararına çalışan dernekler sırayla çelenk sunumunda bulundular. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla tören son buldu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı anısına Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip lisesinin hazırlamış olduğu 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde yapıldı.  

Düzenlenen programın açılışını Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Rasim Şahan yaptı. Şahan, “Bugün bundan 100. Yıl önce 18 Mart 1915’de Çanakkale boğazının denizden geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya azmin cesaretin ve fedakârlığın sayısız örneklerinin sunulduğu Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biridir. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz “Çanakkale Geçilmez” nidasıyla tarihin akışını değiştirmiş ve tarihe yeni bir yön tarif etmiştir.”

Etkinlik 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini alması ile son buldu.

Programın sonunda Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, öğrenciler ile birlikte Çanakkale cephesindeki askerlerimizin bir öğün yemeği olan üzüm hoşafı ve ekmekten yiyerek askerlerimizi bir kez daha yâd etti. Ardından Ergenli Mahallesinden Şehit Komando Onbaşı Cevdet Aygün ve Çiftçigediği Mahallesinden Şehit Piyade Er Oktay Ardıç’ın ailelerini ziyarette bulunarak aileleri yalnız bırakmadı.

Editör: Haber Merkezi