Bayındır Bayındır Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şef Engin Koyuncu yönetiminde Eylül ayında çalışmalarına başlanan Türk Müziği korosu Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde ilk sınavını verdi. Konser salonunu tamamını dolduran Bayındırlılardan büyük beğeni alan konser dinleyenleri Türk Müziğinin eşsiz eserleri ile büyüledi.

Düzenlen konser öncesinde Fulya Kadan eğitmenliğinde sahneye çıkan 9 kişilik Bayındır Belediyesi Türk Halk Oyunları ekibinin sahnelemiş olduğu halk oyunlarından oluşan potpori gösterisini protokol başta olmak üzere izleyenlerden tam not aldı.

Türk Müziği Korosu konserine Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran ve Eşi, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve çok sayıda Bayındırlı müziksever katıldı. Koro Şefi Engin Koyuncu eşliğinde 43 koro sanatçısı ve 6 saz sanatçısından oluşan topluluk da, Türk müziğine birbirinden muhteşem 39 eseri seslendirildi Düzenlenen organizasyonda sahne alan koro üyeleri görsel olarak da göz doldurdular.

Konser sonunda Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran Türk Halk Oyunları Ekibi Eğitmeni Fulya Kadan’a, Türk Müziği Korosu Şefi Engin Koyuncu ’ya çiçek takdiminde bulundu. 

Başkan Sesli gecede yaptığı konuşmada; “Bayındır Belediyesi kültür ve sanat alanında, her geçen gün sizlerin ilgisine daha fazla mazhar oluyor. Tiyatrolar, konserler, halk oyunları, çeşitli spor dallarında ki faaliyetlerimiz ve diğer sosyal aktivitelerimiz; Bugünün mimarı olan siz dostlarımız tarafından büyük bir heves ve dikkatle takip ediliyor. Koro Şefimiz ve kıymetli hocamız Engin Koyuncu’nun yönetimindeki Türk Müziği Koromuz 23 Eylül 2014 tarihinden bu yana çalışmalarına büyük bir azimle ve aralıksız olarak devam etmektedir. Belediyemizde bir ilke imza attık ve Bayındır Belediyesi Türk Müziği Korosunu oluşturduk. Müziğe gönül vermiş arkadaşlarımızı bir araya getirip hep birlikte çok güzel bir etkinliğe imza attık. Türk müziği hakkında ulu önder Atatürk’ün bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. “Güzel sanatların hepsinde, ulus gençliğinin ne türlü ilerletilmesini istediğinizi bilirim. Ancak bunda en çabuk, en önde götürülmesi gerekli olan Türk müziğidir.” Sizlerin ilgi ve hevesi, her zaman yeni ve güzel işler yapmanın heyecanı içinde olan bizlerin de şevk ve cesaretini arttırıyor. Bayındır’ımızın çehresini; sosyal ve kültürel olarak her gün biraz daha değiştiriyoruz. Koro çalışmalarımızda yer alan dostlarımı ve koro şefimiz engin koyuncu hocamızı verdiği tüm emeklerinden dolayı yürekten kutluyor, kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” 

Editör: Haber Merkezi