Yaşlısı, genci, partili , partisiz Bayındır'da yaklaşık 5 bin kişi vatan dedi, demokrasi dedi.
Bu gece saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, İlçe Garnizon Komutanı J. Yzb. Adalet Gökcan, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ile ilçenin her kesiminden çok sayıda vatandaş katıldı. 
Ellerinde bayraklarla meydanı dolduran binlerce Bayındırlı buradan önce Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yürümeye başladı. Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelindiğinde İstiklal Marşı okundu ve ardından Menderes Bulvarı’na doğru ilerlenerek Atatürk Caddesi’ne çıkıldı. Bu caddeden devam eden yürüyüş Hükümet Binası önünde son buldu. Burada önce tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. 
Eczacı Mansur Çelik’in Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini okumasının ardından Bayındır Kaymakamı Barboros Baran bir konuşma yaparak katılan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi: “Öncelikle bizlere bu ülkeyi armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesi için canlarını veren yüce şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bildiğiniz gibi Cuma günü ülkemiz büyük bir badire atlattı. Demokrasimizi ve ülkemizi korumak için şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza da geçmiş olsun diyorum. İyi ki varlar ve iyi ki bu ülke için hayatlarını ortaya koydular ki biz bugün farklı bir gündeme sahibiz. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz, bakanlarımız, muhalefet partilerimizin liderleri, güvenlik güçlerimiz ve kahraman ordumuzun onurlu mensupları hep birlikte hareket ederek bizlere örnek oldular. Ben onlara da bu süreçte göstermiş oldukları gayret ve duyarlılıktan dolayı sizler ve kendim adına şükranlarımı sunuyorum.” 
Yürüyüş şehitler için edilen duanın ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi