Bayındırda Öğretmenler Günü Kutlaması Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti. Bayındır İlçe merkezindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin katıldığı törende mesleğe adım atan yeni öğretmenler de Türk Bayrağı üzerine el basıp yemin etti. Törende Bayındır İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Halk Oyunları Gösteri Ekibi “ Ege Yöresi ve Teke Yöresi” oyunlarını sergiledi.  Bayındır Alpaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “ Veli Toplantısı” adlı oyun gösterimi yapıldı. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. Sesli “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır ’’ demiş Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk. İşte bu yüzden başımızın tacısınız… Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, Cumhuriyet dönemi öğretmenlerimizi, Köy Enstitüleri’nde yetişen yurdun dört bir yanında görev yapan tüm eğitim emekçilerini şükranla ve rahmetle anıyor, Geleceğin aydınlık gençlerini yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Kutluyorum.”
Bayındır Belediyesi tarafından İlçede görev yapan öğretmenlere birer adet karanfil hediye edildi. Dağıtılan karanfillerden memnun kaldıklarını belirten Öğretmenler Sesli ve ekibine teşekkür ettiler.
Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Akşan ve Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydın Bayındır’ın yaşayan Eğitim Çınarlarından İbrahim Ethem Uzun’u evinde ziyarette bulunarak çiçek takdiminde bulundular. Öğretmen İbrahim Ethem Çınar ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. İbrahim Ethem Çınar “Belediye Başkan yardımcımız ve ilçe milli eğitim müdürümüze bu güzel ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni Öğretmenler gününde çok mutlu ettiler hepsine çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

Haber: Ayşe AKYÜZ
Editör: Haber Merkezi