Turgutlu ilçesine bağlı Kızılkeçili ve Kabaçınar mahallerini Bayındır İlçesi’ne bağlayan 700 rakımlı yolda meydana gelen heyelan nedeniyle, bu yolun açılması için Bayındır Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı ekipler burada çalışma yaptı.
Heyelan nedeniyle, yılbaşı akşamından beri kapalı olan mahallelerde yaşayan köylüler üç gündür ekmeksiz kaldılar ve hayvanlarına verecek yemleri kalmadı. Vatandaşların imdadına Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, kulak vererek 400 haneli mahalleye giderek burada incelemelerde bulundu ve ekipler buradaki yolu açarak vatandaşları mağdur olmaktan kurtardı.
Başkan Sesli, heyelan bölgesinin Turgutlu sınırları içerisinde kaldığını; Ancak bu kış şartlarında köylülerin hayatının olumsuz etkilenmemesi ve acil ihtiyaçların karşılanması için servis yolunun Bayındır Belediyesi tarafından açılarak ulaşımın sağlanacağını, diğer çalışmaların ise Turgutlu Belediyesi tarafından yürütüleceğini belirtti.
Alankıyı köylüleri mağdur durumda
İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Alankıyı Mahallesi’nde de yağan yağmurdan sonra sıcaklık derecesinin aniden düşmesinin ardından, kiraz, ceviz, kestane bahçeleri ve kızılçam ormanı buzlar altında kaldı. Buzun ağırlığını taşıyamayan ağaçların dalları kırıldı, bazı ağaçlarda kökünden söküldü.
Bayındır Belediyesi yürüttüğü aralıksız çalışmalarla, yolu ulaşıma açarak yardım ekiplerinin köye girmesini sağladı.

Alankıyı afet bölgesi ilan edilsin
Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, meyve bahçeleriyle ormanda hasarın büyük olduğunu, köylülerin tek geçim kaynağı olan meyve bahçelerinden en az üç yıl ürün alınamayacağını, zararın karşılanması ve çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için, Valiliğin biran önce hasar tespit çalışmalarını başlatmasının ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti.
Dr. Ufuk Sesli “Alankıyı ’da hayat normale dönene kadar, Belediye olarak vatandaşlarımızın yanındayız” 

Haber:
 Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi