Mehmet Akif Avşar 


Bayındır Belediye pasajında tuvalet sıkıntısı yaşanıyor. Yaklaşık 35-40 yıllık pasajda bulunan belediye düğün salonu içerisindeki tuvaletin pasaj olduğundan bugüne kadar açık olduğunu ama artık kapatıldığını söyleyen pasaj esnafı dertli.

Pasajda çalışan bayanlara özel anahtar verildiğini ve sadece bayanların belediye düğün salonundaki tuvalete anahtarları ile girebildiklerini söyleyen esnaflar, “ Bu nasıl bir uygulamadır. Yıllardır bu pasajda esnaflık yapıyoruz. Pasajın alt katında tuvalet var. Bu tuvalet ücretli. Ama düğün salonu içerisinde de bir tuvalet var buda yıllardan beri ücretsiz halka açıktır. Herkes giriyor. Şimdi belediye gelip burayı kilitledi. Aşağıdaki ücretli tuvaleti kullanmamızı söylediler. Ama pasajda bulunan bayanlara düğün salonundaki tuvaleti kullanabilmeleri için anahtar verildi. Bu nasıl bir uygulama. Erkekler para verip alttaki tuvaleti kullanacak. Ama bayanlar ücret vermeyip düğün salonundaki kapatılan tuvaleti kullanıyor. Yıllardan beri bu tuvalet açıktı. ‘Burası düğün salonuna ait. Düğünler, organizasyonlar dışında günlük kullanıma kapatıyoruz. Aşağıda ücretli olan tuvaleti kullanın.’ dediler.  Biz pasaj esnafı olarak mağduruz. Burada çalışanlar olarak 1 TL tuvalet ücretini her lavabo ihtiyacında kim verir. Bu pasaj olduğundan beri bu tuvalet açık. İlçenin sorunları bitti de tuvaletler mi kaldı.” Diyen esnaflar bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Esnaflar , pasajın altındaki tuvalet işletmecisinin düğün salonundaki tuvaletin ücretsiz olmasından dolayı kendisinin para kazanamadığını ve bu durumu belediyeye dilekçe ile belirttiğini, uygulamanın da bundan dolayı olduğunu söylediler. Bazı esnaflar da pasajın altındaki tuvalet işletmecisinin haklı olduğunu fakat buradaki esnafların her gün tuvalet parası veremeyeceğini, uygulamanın esnaflara yapılmasının yanlış olduğunu, ayrıca bunun sadece erkek esnaflara olup bayanlara anahtar vererek kapatılan tuvaletin kullanılmasına izin verilmesinin garip olduğunu dile getirdiler. 

Editör: Haber Merkezi