2014-2015 yılında mezun olan Bayındır Anadolu Lisesi öğrencileri velilerin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla diplomalarını aldılar. Düzenlenen törene Bayındır belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydın katıldılar. Gecede İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından, açılış konuşmasını Bayındır Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Duman yaptı.

Duman ; “1.dönem mezunlarımızı uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. 2011–2012 eğitim-öğretim yılında Bayındır’ın ücra fakat güzel köşesinde Bayındır Anadolu Öğretmen Lisesi olarak ilk ders zili çalan ve bugün ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşayan okulumuz; bir taraftan da Anadolu Öğretmen Liselerinin Anadolu Liselerine dönüştürülmesinin buruk üzüntüsünü yaşamaktadır. Türkiye’nin refah ve gelişmişlik seviyesini artırmada en önemli unsurlardan biri olan, lider ve öğretmenlerin yetiştirilmesi için tüm paydaşlarının katılımcılığını destekleyen, yenilikçi ve değişime açık bir kurum olma misyonu ile hareket eden ve Yalın düşüncenin uygulandığı maddi ve insani kaynaklarının en üst yeterlilik seviyesinde olduğu, eğitim ve öğretimde uzman, yenilikçi ve güvenilir bir okul olmak vizyonu ile hareket eden okul yönetimimiz ve öğretmenlerimiz, öğretmen ruhu ile yetişen öğrencilerimiz, bundan sonra da Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, ulusal bilinç ve değerleri özümsemiş, ulusumuzun kültürel kimliğini kazanmış iyi insan ve iyi yurttaş yetiştirme felsefesiyle Bayındır Anadolu Lisesi olarak eğitimini sürdürmeye devam edecektir. Bizlerden desteğini esirgemeyen Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime, kurum ve kuruluşlara yürekten teşekkür ediyorum”

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ; “ Okulumuzdan mezun olarak hayata atılan gençlerimize yaşamları boyunca başarılar diliyorum.”

Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydın ; “Bayındır Anadolu lisesinden mezun ettiğimiz gençlerimize hayatta da başarılar diliyorum.”

Protokolün konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler bir alt sınıftaki öğrencilere bayrak flamasını teslim ettiler. Ardından Bayındır Anadolu Lisesi okul birincisi Kardelen İpek Duruser bir konuşma yaptı. Okul birincisi mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından, program diploma töreni ve kep atılma töreniyle devam etti. Okul ikincisi Emine Altun ve üçüncüsü ise Gülru Türe oldu.

Gece okulun düzenlemiş olduğu eğlence programı ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle devam etti.

 

Editör: Haber Merkezi