2014 yılının son günü akşam saatlerinde başlayan soğuk ve şiddetli rüzgâr yağmurun etkisiyle birlikte Bayındır’ın Alankıyı Mahallesini etkisi altına aldı. Giderek şiddetini artıran rüzgârla birlikte bir anda soğumaya başlayan hava bu güne kadar hiç Bayındır’ın Alankıyı Mahallesinde hiç rastlanmamış bir görüntüye sahne oldu.
Şiddetli soğuk Alankıyı Mahallesindeki asırlık Çam, Kiraz, Ceviz ve Kestane ağaçlarını birer birer buzdan ağaca dönüştürdü. Evlerin üzerine devrilen Ceviz ağaçları çatıları çökerterek ciddi maddi hasara neden oldu. Can kaybının olmadığı mahallede buzlanma ve aşırı soğuk tüm bölgeyi etkisi altına aldı.
Buz tutan birçok ağaç buz kitlelerinin ağırlığına dayanamayarak çeşitli noktalarından kırıldı. Ormandaki birçok çam ağacı da fırtınaya dönen rüzgârın şiddeti ile devrilerek elektrik kablolarını kopmasına neden oldu.
Elektriklerin kesilmesi ve ulaşımın kapanması bölge halkının korkulu anların yaşanmasına sebep olurken, Bayındır Belediyesi Fen işlerine bağlı ekipler kısa sürede bölgeye ulaşarak yolları ulaşıma açtı.  Yolun buzlanmasına karşı önlem alınarak tuzlama çalışmaları yapıldı.
Alankıyı Mahallesinde, bu güne kadar hiç görülmemiş 15-20 cm uzunluğunda buzdan sarkaçlar oluştu. Elektrik tellerinde, bahçelerde bulunan çit telleri de adeta buzlarla örülmüş bir manzara oluşturdu.
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Alankıyı Mahallesine yaşanan felaket sonrası alana ulaşan ilk kişi oldu. Başkan Sesli tek tek zarar gören kişilerle görüşerek vatandaş için Belediyenin tüm imkânlarını kullanacağını ve en kısa zamanda gereken her şeyin yapılacağını belirtti.
Alankıyı Mahalle Muhtarı Nezih Kavaklı “Yaşanan felaket karşında Alankıyı sakinleri olarak çok güç duruma düştük, asırlık kiraz ağaçlarımız babalarımızdan ve atalarımızdan kalma, ceviz ve kestane ağaçlarımız heba oldu, zararımız çok büyük. Yaşlılarımız bile,  daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söylediler. Benim ve Mahalle sakinlerimizin bankalardan çektiği kredi borçları var. Bunları biz şimdi nasıl ödeyeceğiz diye düşünmeye başladık. Alankıyı Mahallesi Sakinleri yetkililerden ve Devletimizden yardım bekliyor. Belediye ekiplerimiz sağ olsun gece bile buradaydılar greyder ile yollarımızı açtılar ve tuzlama yaptılar müteşekkiriz.”

Haber: Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi