Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen Bayındır Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulun’a iki yeni bölüm açılacağının müjdesini verdi.

Demirezen, “Açılacak bu yeni bölümler üniversitemizin hem öğrenci hem de eğitimci sayılarında artışa katkı sağlayacak” dedi. 

Demirezen, açıklamasında, “Artan öğrenci ve eğitimci sayısı, fiziki imkanların geliştirilmesi, açılan yeni bölümler üniversitemizin Bayındır’ın tarihi, doğası, kültürü ile daha cazip hale gelmesini sağlıyor. Yeni açılan bölümlerle meslek yüksekokulumuzda öğrenci sayısı da artacak. Ege Üniversitesi senatosu tarafından uygun görülen Yapı Ressamlığı ve Laboratuvar Teknolojileri bölümleri YÖK tarafından onay verilmesi halinde açılacak. Bölümler İçerik itibariyle öğrencilerin, hızla değişen ve gelişen teknolojileri öğrenmelerine ve bu alanlarda bilgi ve tecrübelerini arttırmalarına imkan sağlayacak. Şuan okulumuzda  5 bölüm ve 368 öğrenci var. İnşallah açılacak bu iki yeni bölümle öğrenci sayımız 450’nin üzerine çıkacak” dedi.

Demirezen, yapımı biten kredi yurtlar kurumu ile ilgili olarak şuanda 81 öğrencinin yurttan faydalandığını ifade ederken, yılın ikinci döneminde öğrenci sayısının 150’yi bulacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Ayrıca yurdun, gelecek dönemden itibaren de tam kapasiteli hizmet vereceğini söyleyen Demirezen, “Nasip olursa ilerleyen günlerde de başbakanımızın  daha önce ilçemizi ziyareti sırasında söz vermiş olduğu ve şuan da milletvekillerimizin destek ve takipleri ile ilçemize bir fakülte açılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayındırımızı öğrenci kenti yapmak için üstümüze düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.  Bu konuda bize destek olan ve her şey Bayındır için diyen ilçemiz yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi