ÖZEL HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemiş PTT’sinde ilk kez bir bayan postacı göreve başladı. 23 yaşındaki Tuğçe Boyar, KPSS sınavını kazanarak bir ay önce Ödemiş PTT’sinde postacı olarak göreve başladı. Ödemiş PTT’sinde bu güne kadar hiç bayan postacının bulunmaması, Tuğçe Boyar’ın Ödemiş cadde ve sokaklarında yaya olarak görevini yapması, Ödemiş’te ilgi uyandırdı.

Genç kız, bu durumdan çok memnun. Üzerine giydiği postacı kıyafeti ve şapkası ile ayrı bir görünüme bürünen Tuğçe Boyar mesleğini büyük bir titizlikle yürütüyor.

Tuğçe Boyar, “Süleyman Demirel Üniversitesi Lojistik Bölümünden mezun oldum.  KPSS sınavından aldığım puanla postane sınavlarının sıralamasına girip kazandım ve Ödemiş postanesine atandım. Burada postacı olarak göreve başladım. Ödemiş Fevzipaşa, Hürriyet, Saraçoğlu, Kanuni, Gazi caddeleri, Sefa sokaklarında mektupları, tebligat ve taahhütlerini, gün içerisinde 13-14 kg ağırlığında değişen kilolarda dağıtmaya başladım. Ödemiş Merkez’de görevim sürüyor. Beni stajyer zannediyorlar. Fakat ben kadrolu devlet memuruyum. Ödemiş’te ilk bayan postacıyım.  Mesleğimi seviyorum. Tebligatlarım ve taahhütlerim günlük 30-35 civarında. Ödemiş’te mektup götürdüğüm evlerde olumlu, olumsuz tepkiler alıyorum. İlk olarak kapıyı açtıklarında şaşkınlıkla, “Ödemiş’te bayan postacıda mı varmış?”, “Siz stajyer misiniz yoksa taşeron musunuz?” sorularıyla karşılaşıyorum… Bu sorulara karşılık olarak “Hayır ben bir devlet memuruyum. Ödemiş’te ilk bayan postacıyım” cevabını verdiğimde, bayanların benim arkamda olduklarını belirtmeleri bana gurur veriyor. Bayanların her yerde çalışıp, başarıları elde ettiklerine bir örnek olarak bende bu işte başarılı olacağıma inanıyorum.”

Bayan postacıdan mektubunu alan Sevil Göztaşlar, “Arkadaşımız mektup getirdiğinde bayan olduğu için çok şaşırdım. Çünkü yıllardır erkek postacılara alışık durumdayız. İlk merakım, stajyer olup olmadığı oldu. Sordum ve memur olduğunu öğrendiğimde de şaşırdım. Kendimi onun yerine koyduğumda, bu işin zor olacağını ve yapamayacağımı düşündüm kendi adıma. Genelde postacılar bisiklet ya da motorla gezerlerken, bayan arkadaşım bu işi yaya olarak yapmak zorunda ve adresleri ezberlemek zorunda. Bu, Ödemiş’te bir ilk, kendisini takdir ediyorum.”

“Hem şaşırdık, hem sevindik…”

   Kebapçı İbrahim Dostol, “Ben 40 yıldır Hürriyet Caddesi’nde esnafım. Bayan olarak gelen postacı kardeşimizi görünce, hem şaşırdık hem sevindik. Bayanların her alanda olması çarşıya da bir güzellik getiriyor. Kendisine başarılar diliyorum.”

Hasan Çamlıca, “Bayanların bu konuda daha başarılı olacağına inanıyorum. Daha nazik, daha kibar kişiler. Başarılar dilerim.”

Ödemiş PTT Müdürü Taner Kapakçı, “29 Eylül 2015 tarihinde Tuğçe Boyar müdürlüğümüzde dağıtım hizmetlerinde göreve başlamıştır. Ödemiş’te ilk defa bayan bir dağıtıcı arkadaşımız görev almaktadır. Ödemiş merkezde ve bağlı şubelerimizde 19 tane dağıtım personeli ile, dağıtım hizmetlerini yürütmekteyiz. Bu 19 dağıtıcının içerisinde 1 tane bayan dağıtıcının bulunması, bizleri memnun etmektedir. Kendisi bizim bu hizmetlerimize ve kurumun bakış açısına yeni bir anlayış getirmiştir. Arkadaşımızın başarılı olacağına inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi