Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilçenin tek bayan muhtarı olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti ve Kadınlar Günü’nü kutladı.
Ziyarette konuşan Nihat Savuran Ödemiş’e bağlı 119 mahalle ve köy muhtarının arasındaki tek bayan muhtar olan Elvan Boz Çetinkaya’nın bu özel gününü kutladığını dile getirdi. Savuran daha sonra, “Tarihimizin derinliklerinden bugünlere kadar Türk kadını toplumun her alanında büyük fedakarlıklar göstererek, ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük rol oynamıştır. Yıllardır toplumumuzda ezilip, şiddet uygulanan kadınlarımıza günümüzde halen şiddet uygulanmaya devam edilmektedir. Oysa ki kadınlarımız evini, eşini, çocuklarını idare edip ayrıca günümüz ekonomik koşullarında iş yaşamına katılarak büyük fedakarlıklar yapmaktadır. Bu fedakarlıklar göz önüne alındığında kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için toplum olarak daha duyarlı davranmamız gerekmektedir” dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz Çetinkaya ise, “Sayın Başkanımız Nihat Savuran’a ziyareti ve inceliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın da bahsettiği gibi toplum yaşamında her türlü fedakarlıktan kaçınmayan kadınlarımız umarım sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlanır ve kadınlarımıza yönelik şiddet sorunu en kısa zamanda çözüme kavuşturulur” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi