Enerji Günlüğü adlı sitede yayınlanan habere göre Pozitif Enerji, Tire’de bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Pozitif Enerji Mühendislik Proje Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti., İzmir ili, Tire ilçesi, Başköy mahallesi, Yayla Yakası mevkii, 248 ada 6 numaralı parsel sınırlarında belirlenen sondaj alanında, jeotermal kaynak aramayı planlıyor. 

Söz konusu haberde “Yaklaşık bir milyon lira değerindeki sondaj faaliyeti için belirlenen toplam alan 5.431,36 m2 olacak. Sondaj kuyusunun planlanan derinliğinin yaklaşık 1.200 m olacak.

Yapılacak sondaj çalışmaları ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri tespit edilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu sondajın ileriki dönemlerde planlanacak yatırımlar için jeotermal enerji üretim veya reenjeksiyon kuyusu olarak kullanılması değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj reenjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek. Bu verilerin sonuçlarına göre yeni sondajlarda, jeotermal enerji santrali, sera vb. yatırım faaliyetleri planlanacak.” Deniliyor.

Haber kaynağı: https://enerjigunlugu.net/icerik/28279/izmir-tirede-jeotermal-kaynak-arayacak.html

Editör: Haber Merkezi