HABER: DİLEK AYVALI



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek 6360 sayılı kanun ile mahalleye dönüşen Tire köylerine ziyaret gerçekleştirdi. İki Başkana ziyaretlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Güngör ve Necmettin Uçmaz eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve beraberindeki heyet Boynuyoğun, Işıklı, Çİniyeri, Kürdüllü, Dereli, Kireli, Perşrefli, Saruhanlı, Çobanköy, Yenişehir, Osmancık, Eğridere, Kırtepe, Sarılar, Kocaaliler mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Başkan Kocaoğlu ve Başkan Çiçek’i mahalle(Köy) muhtarları, vatandaşlarla birlikte çiçeklerle karşıladılar. Köy meydanlarında ve köy kahvehanelerinde gerçekleştirilen toplantılar samimi bir ortamda gerçekleşti. Vatandaşlar misafirliğe gelen başkanlarına ikramda bulunmayı ihmal etmediler. Keşkek, pilav, kavurma, gözleme ve ayranların ikram edildiği ziyaretlerde başkanları Eğridere Mahallesi’nde Efeler, zeybek oyunları ile karşıladı.

Sorunlar yerinde dinlendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yaptıkları ziyaretlerde vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi. Mahalle (Köy) sakinlerinin istekleri kayda geçirilirken acil konular yerinde tespit edilerek ilgili makamlara gerekli talimatlar verildi. Ziyaretlerde ayrıca İzmir BŞB ve Tire Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü yol genişletme, tamir onarım ve bakım çalışmaları da incelendi.

Kocaoğlu “Bizim işimiz siyaset değil ”

Yaptığı ziyaretlerle ilgili mahalle sakinlerine açıklama yapan İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘’Bizim işimiz siyaset değil, hizmet’’ diyerek sözlerine başladı. Siyasetin seçimden seçime yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü ;’’ Biz bugün yapılacak çalışmaların tespiti için buradayız, elimizde ya da etrafımızda mensubu olduğumuz partinin bayrağı yok. Parti propagandası yapmaya gelmedik. Belediye Başkanları seçimden seçime siyaset yapmalı. Asıl yapılması gereken hizmettir. Ve bu hizmetler ayrım gözetmeksizin yapılmalıdır. Ben, bize bağlanan hiçbir ilçede ayrım yapmadım. Seçimlerden bu yana 29 ilçeyi gezdim bir tek burası, Tire kalmıştı. Bugün karşınızdayım, ekiplerim köylerde yapılması gerekenleri tek tek muhtarlarla görüşüp bana rapor halinde sundular. İstekleriniz öncelik sırasına göre yapılacaktır. Büyükşehir’e daha önce 21 ilçe, köyleri ve beldeleri ile bağlanmıştı, 2014 Mart seçimlerinden sonra 9 ilçe daha köy ve beldeleri ile bağlandı. Daha önce bize bağlanmış ilçelere ne yapılmışsa yeni bağlanan yerlere de gerekli ne varsa o yapılacaktır.’’

Başkan Kocaoğlu ziyaret gerçekleştirdiği mahallelerde bulunan kooperatiflere de destek vereceğini söyledi.

Başkan Çiçek “Siz bize daha rahat ulaşın diye buradayız”

6360 sayılı yasanın uygulanmasının sanıldığı kadar kolay olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Büyükşehir ile aralarında bazı noktalarda halen devir teslimin devam ettiğini söyledi. Bürokrasinin yapılacak bazı çalışmalarda ellerini kollarını bağladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiçek ‘’Bütün sıkıntılarımız Aziz Bey’in desteği ile aşacağız, kendisi bugün burada bizlerle birlikte. Biz bugün sizler bize daha rahat ulaşın diye buradayız. Tarafımızca belirlenen sıkıntılar ve sizin talepleriniz önem sırasına göre değerlendirilecektir diyerek ziyaretlerin devam edeceğini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi