Haber / Dilek Acar GÜLEÇ

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, her yıl Mayıs ayının ilk haftası tüm dünyada kutlanan "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Silay, “Trafik kazalarında meydana gelen can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla, canla başla mücadele eden Emniyet ve Jandarma Teşkilatı mensubu ekiplerimize kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.” 

Silay, “Trafik güvenliğinin ve trafik emniyetinin bir ülkenin en önemli konularından birisi olduğunu belirterek, toplumda gerekli olan trafik bilincinin oluşturularak, trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına toplumun dikkatini çekmek gerekiyor. Günlük yaşantımızın her aşamasında trafikle iç içe olmamız, hızla artan taşıt sayısı ve trafik kuralları ihlalleriyle gerçekleşen trafik kazaları; ne yazık ki maddi ve manevi kayıplara yol açmanın yanı sıra, kimi zaman facia boyutlarına ulaşıp, çok sayıda vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine ya da yaralanmasına yol açmaktadır. Bütün bu yaşanılan trafik kazalarının sona ermesi adına başta Emniyet ve Jandarma teşkilatımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız yoğun çaba sarf etmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Herkes trafik kurallarına uymanın kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır. Bu sebeple trafikte bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı bir görev kabul etmeliyiz.  Kazaların yol açtığı maddî ve manevî felaketlerden korunmak adına trafik bilincinin oluşturulması ve otokontrol sisteminin uygulanması gerekmektedir. Bu sistemin uygulanması da ancak insanlarımızın eğitilmesi ve bilinçlenmesiyle mümkündür” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi