Dün Küçük Menderes Havzası’nın Nisan ortasında yaşadığı çetin kış şartları karşısında Bayındır Belediyesi Demircilik Mahallesinde rüzgârın etkisiyle devrilen 40 yılık dut ağacının kalıntılarını vatandaşları mağdur etmemek adına oluşan hasarları kısa sürede giderdi. Perşembe akşamı devrilen ağaca geceden müdahale edilerek Cuma günü Bayındır pazarı olması nedeniyle yaşanacak mağduriyetinde önüne geçildi. Ağacın devrilmesi sonucunda elektrik kabloları da koptu. Olayda can ya da mal kaybı yaşanmaması ise sevinç yarattı.

Devrilen dut ağacını 40 yıl önce elleriyle diktiğini belirten demirci ustası Sabahattin Ütteci ; “Demircilik Mahallesi Ergenekon Sokağında uzun süreden beri demirci ustası olarak hizmet veriyorum. Daha önce Bayındır’da Nisan ortasında böyle bir olayla karşılaşmadık. Yıkılan dut ağacını 40 yıl önce kendi ellerimle dükkânımın önüne dikmiştim. Kazada can ya da mal kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Tüm Bayındıra geçmiş olsun.”

Yaşanan bu olayın ardından Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin düzenlemiş olduğu Avrupa Katı Atık ve Alt Yapı İnceleme Gezisi için yurtdışında bulunan Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli olaydan haberdar olmasının ardından Bayındır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini arayarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için talimat verdi.

Bayındır Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipleri olay yerine, ekipmanları ile gelerek müdahale ettiler. Kısa sürede yapılan çalışmanın ardından ağaç dükkânın önünden kaldırılarak esnafın mağduriyeti giderildi.

Editör: Haber Merkezi