Haber/Dilek ACAR

Ödemiş’te muhtelif yerlerde su kesintilerinin yaşanması, özellikle Kurban Bayramı arifesi ve bayram günü yaşanan su kesintisinden dolayı vatandaşlar isyan etti.

İlçe Başkanı Şen, “Bilindiği üzere bir haftadır su kesintileri yaşamaktayız. Özellikle arife ve bayram günü gerçekleşen su kesintisi vatandaşımızı mağdur etmiştir. Aynı şekilde geçen yıl Kurban Bayramında da su kesintisi ile karşı karşıya kaldık. Bu kesintiler özellikle bayram gününde bilinçli olarak mı yapılıyor?  Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş, konuyla ilgili açıklama yapmış ancak yapılan açıklama soruna deva olmadığı gibi tatmin edici de olmamıştır. Başkanın iddia ettiği üzere aşırı su tüketiminden kaynaklı su kesintileri olmuşsa bile önceki Kurban Bayramında benzer sorunları yaşayan İzsu yetkililerinin Ödemiş Belediyesiyle koordineli bir şekilde gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Su tasarrufu yapılması zaruriyeti doğmuşsa da programlı olarak muhtelif yerlerde öncesinde bilgilendirme amaçlı gerekli anons ve duyurular yapılarak vatandaşlarımızı mağdur etmeden Kurban Bayramından önceki günlerde gerekli su tasarrufu yapılmalıdır. Ayrıca bu dönem belediye meclisi toplantısında sondaj kuyusu açılması için yetki alınırken su kesintilerinin artarak devam etmesine de anlam veremediğimi ifade etmek isterim. Bilindiği üzere en pahalı suyun kullanıldığı İzmir’de İzsu yetkililerini vatandaştan külfet yükleyerek aldıkları fatura bedellerini hizmet olarak vatandaşlara döndürmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”

TASARRUF EDİLMELİ VE KURUMLARDA VATANDAŞI MAĞDUR ETMEDEN GEREKLİ ÖNLEMİ ALMALI.

Başkan Şen, bu süreçte vatandaşlar olarak su konusunda tasarruf etmemiz gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini de belirterek, “Sıcaklığın artması sonucu su tüketimin artması, salma sulama sistemi gibi etkenler sebebi ile su oranlarımızın düşüyor. Bu sebeple hem kurumlar, hem vatandaşlar olarak hepimiz bu konuda tasarruf etmeliyiz. Salma sularla ilgili gerekli uyarıları ve gerekirse cezai işlem uygulanması konusunda üzerimize düşeni de yapacağız. Bunun dışında patlak su borularının İZSU yetkilileri tarafından geç tamir edildiği de ortada. Bizler vatandaş olarak tasarrufla ilgili önlem alırken konunun yetkililerinin de kendi üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir. Bu süreçte alınacak olan önlemler ve tedbirlerle ilgili olarak ortak kararlar alınmalı ve uygulanmalıdır. Kesintiler ile ilgili de öncesinde vatandaş mağdur edilmemesi adına bilgilendirilmek zorundadır.”

Editör: Haber Merkezi