KİRAZ’A 30 MİLYON LİRA GETİRDİ AMA O “ÖNCE EĞİTİM” DEDİ

Başkan Özçınar, Ankara’dan, Kiraz’ın çehresini değiştirecek ve ekonomik anlamda Kiraz ilçesini İzmir’in diğer ilçeleri arasında rekabetçi ve güçlü bir konuma taşıyacak olan yatırımlarda kullanılmak üzere 30 milyon liralık kredi desteği ile birlikte döndü. Kiraz’ın kısa vadeli kalkınma planlarının işlevselliği açısından hayati öneme sahip olan destek bizzat TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) çatısı altından sağlanırken; başkan Özçınar, bu büyük müjdeden önce Kiraz’ın uzak mahallelerinden Doğancılar’a müjde getirdi.

KÖY SAKİNLERİ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Başkan Özçınar ayağının tozu ile Doğancılar Mahallesini ziyaret ederek 2016 yılı yatırım programına Doğancılar Mahallesinde inşa edilecek olan okulun müjdesini verdi. Daha önceki dönemlerde çocuklarını farklı köy ve mahallelerde veya Kiraz Merkezde okutmak zorunda kalan, çoğunluğu dar gelir düzeyindeki köy sakinleri ise büyük sevinç yaşadılar ve bu girişiminden ötürü Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’a teşekkür ettiler.

“ÖNCEKİ DÖNEM YÖNETİCİLERİNİN AKSİNE…”

Daha önceki dönemlerde Doğancılar ve tıpkı Doğancılar Mahallesi (köyü) gibi uzak lokasyonlu yerleşkelerin yöneticiler tarafından yeteri kadar değer görmediğini, bu açığı ise göreve geldiği günden bu yana başkan Özçınar’ın doldurduğunu ifade eden köy sakinleri, 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan temel atma törenini dört gözle bekliyorlar.

Kendisi de eğitimci kökenli olan Saliha Özçınar, 2014 Yerel Seçimlerinden bu yana; özellikle eğitim ve sosyal projeleri ile ülke gündemine kadar oturmuş, bu başarısını ise Ocak ayında aldığı “Yılın en başarılı yerel siyasetçisi” ödülü ile taçlandırmıştı.

KİRAZ HER ALANDA BAŞARILI OLACAK

Doğancılar Mahallesine yapılacak okul projesi ile birlikte başkan Özçınar, eğitim ve sosyal alandaki projelerin hız kesmeden süreceği sinyallerini verirken; öte yandan, birçok yerel yönetimin aynı anda  talep etmesine rağmen elde edemediği 30 milyon liralık kredi desteğini meclise kabul ettirerek, Kiraz’ın sadece sosyal projelerle değil, hayata geçireceği ekonomik atılımlarla da adından söz ettireceğinin sinyallerini vermiş oldu.

 

Editör: Haber Merkezi