KAYNAK:EGEDESONSÖZ

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ilçede çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özçınar, “Ben hiçbir zaman harama bakmadım. Yemedim yedirmedim. Bu saatten sonra kimseye yemeye yedirmeye niyetim yok. Gizli kapaklı iş çeviren belediye başkanı değilim” dedi.

Parti içinden ve dışından gelen eleştirilere tepki gösteren Özçınar, “Çok güzel bir söz vardır onu söyleyeyim. Suskunluğum asilliğimdendir. Söylenecek söz vardır ama, bir söze bakarım söz mü diye bir de adama bakarım adam mı diye. Parti içinde gelen eleştirilere şöyle cevap veriyorum. İlçemde yıllarca partiden nemalanmış, çıkar peşinde koşmuş insanların işine engel olmuş vaziyetteyim. Ben hiçbir zaman harama bakmadım. Yemedim yedirmedim. Bu saatten sonra kimseye yemeye, yedirmeye niyetim yok. Bu yüzden arkamdan bir şey söyleniyorsa o işin altında çıkar yatıyordur. Ben bu kadar açık ve net konuşuyorum. Yaptığım her şeyin altına imzamı vicdanen, rahat olarak atıyorum. Bu arkadaşlar bunları biliyorlar. Şu anda kendilerine de yer bulamadıkları için ‘bu nereden geldi’ havasında olabilirler. Sayıştay tarafından denetlenen bir belediyeyim. Herkes bunu göze alamaz. Eğer birinin sıkıntısı varsa buyursunlar müfettiş istesinler. Ben gizli kapaklı işler çeviren bir belediye başkanı değilim. Kimse diğer siyasetçilerle karıştırmasın. Ben bu işi basit siyaset için değil, Allah rızası için yapıyorum. Partide siyaset yapmakla partili siyaset yapmak ayrı şeylerdir. Herkes bunu iyi bilsin” diye konuştu.

KİMSEYİ ZORLAMADIM

Başkan Özçınar, belediye şirketinde çalışan işçilerin taşeron şirkete geçirilmesi ile ilgili de konuştu. Özçınar, bu durumdan işçilerin rahatsız olmadığını fakat siyaset yapanların meseleyi siyasi çıkarlarına alet etmeye çalıştıklarını söyledi. Özçınar, “Belediyede göreve geldiğimizde çok borcumuz olmadığı için olanları ödedik.  Fakat belediyemize ait şirketimiz batmış vaziyetteydi. Biz bir denetçi ve mali müşavirle anlaşarak ‘bu şirketi nasıl kurtarabiliriz’ diye bir durum analizi yaptık. Sonra bir yöntem geliştirdik. Göreve geldiğim günden bu yana önemli konu hariç sebepsiz işçi çıkartmadım. İşçilerimiz görevlerini çok iyi yapıyor. Ben onlara partizanca bakmıyorum. Çünkü onlara zulüm eden bir başkanları yok. Ve her zaman yanlarında olduğumu da biliyorlar. Sıkça da bir araya geliyoruz. Onlarla konuşuyorum görüşüyorum. Ulaşamadıkları bir başkanları yok. Şirketin durumu en başından beri belliydi. Bu şirketin ayakta kalma ihtimali izlediğimiz birkaç yoldan sonra da kalmadı. Yasa çıkmadan önce 8 bin nüfusa hizmet eden 130 işçi vardı. Nüfus köyler de bağlandıktan sonra 44 bine çıkınca 130 işçinin yetme ihtimali kalmadı.  Şirketin de durumu ortada olduğu için bütün işçilerime gittim bu konuyla ilgili konuştum. İşsiz kalma sıkıntısı bir yanda, diğer tarafta da taşerona kadro verildiğinde kadrolu olma olasılıklarını anlattım. Niye Kiraz için gece gündüz çalışan işçilerimi mağdur edeyim? Hiçbirinin işsiz kalmasını istemediğimi belirttim. Ya işsiz kalacaklardı ya da taşeron sistemi ile görevlerine devam edeceklerdi. İlk etapta 150 işçi bunu kabul etti. Kimseyi zorlamadım. İşçiler ‘parasız olsa da çalışırız’ başkanım dediklerinde işgüzarların elinde kullanacak malzemesi kalmadı.  Ben işçilerimi asla yarı yolda bırakmayacağım.  Bu işçiler yanlış ya da hata yapmadıkları sürece ben bu işçilerle çalışmaya devam edeceğim. Bu kimilerinin çıkarına ters düşüyor, kimilerinin canı sıkılıyor, kimileri bundan bir şeyler çıkarmaya çalışıyor. Hiçbiri umurumda değil. Şirketi kurtarma yolunda, belediyeyi zarara sokmama adına böyle bir işlem yapmak zorundaydım. . Ben gelen taşeron şirketi bile tanımıyorum. Sürece çomak sokmaya çalışan insanlara şöyle diyorum. Onların lafları laf değil, adamlıkları adamlık değil” diye konuştu.

SAVCILIĞA GİTSİNLER

Başkan Özçınar, belediyenin köylerden gelen mera ve tarlaları ihaleye çıkartmadığını söyledi. Birilerinin kara propaganda yaptığını belirten Özçınar, “Bir yerin kiralanması ve işgal edilmesi konusu üzerinden tartışma çıktı. Bizim çok yerimiz var. Vatandaşın birisi başvuru yapıp ‘burayı bana kiralayın’ demiş. Bizim memur arkadaşlarımız da yazı ile kendisine ‘o arazi hastane yeri, veremeyiz’ demiş. Sonra da kişi yazının cevabını görmüş ama yine de kendi başına ‘nasıl olsa hastane hemen yapılmaz, eker, biçer ve ürünü kaldırırız’ demiş. Muhtar bize ihbar etti. Bunun üzerine biz de encümen kararı ile cezai işlem uyguladık. Yaptığım işler yasaldır. Madem ki şikayet edeceksiniz savcılığa gidin. Bundan sonra olur olmaz değerlendirme yapıp, karalama yapanlarla mahkemede hesaplaşacağım” dedi.

BARDAĞIN NERESİNE BAKIYORSUNUZ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalıştıklarını ifade eden Başkan Özçınar, “Hizmetleri alım alamadığımız konusunun öncelikli olarak neye göre değerlendirildiğine bakmak lazım. Uzaklığa göre mi, nüfusa göre mi, ihtiyaca göre mi? Mesela, büyükşehirden bordür-kaldırım taşımı alıyorum. Ama ne kadarını alıyorum?  İhtiyaca denk midir? Bunu tartışmak, iş ve alana bakmak lazım. Yasayı başından sonuna incelemek lazım. Biz yasayla ilgili değişiklikleri talep ettik. Bunun üzerine de çalışmalar devam ediyor. Elimizde gelir payı kalmadığı için elimiz kolumuz bağlanmış gibi görünüyoruz. Bir de belediyenin gelir getiren bir mal varlığı da yoksa işimiz zorlaşıyor. Bizim elimizde hiçbir gelirimiz yok. Sanayimiz, ruhsat verebileceğimiz tesislerimiz yok. Bazı bölgelerde imar düzenlemesi olmalıdır.  Merkeze yakın yerler imara açılmalı. Biz, işler hemen olsun istiyoruz. Hemen olsun ki bir şeyler yapılabilsin. Maalesef ki bürokraside işler böyle yürümüyor. Biz gece yarılarına kadar çalışsak da bir tek evrakın gelmesini üç ay bekliyoruz. Evet kızdığımız noktalar da vardır. Ama bardağın boş kısmına mı dolu kısmına mı baktığınız önemlidir. Bu anlamda bize hizmet ediyor veya hizmet etmiyor demek çok yersiz olur” dedi.

ÜNİVERSİTE, HASTANE VE PROJELER

Özçınar, Kiraz’ın konum itibariyle İzmir kent merkezine çok uzak olduğunu ifade ederken bunun sosyal ve ekonomik olarak da ilçenin gelişmesini etkilediğini söyledi. Özçınar, “Karayolumuzda düzenlemeler hızlı bir şekilde devam ediyor. Tren yolu projesinden önce karayolunun tamamlanması lazım... Merkeze gelmemiz iki-iki buçuk saatimizi alıyor bir de trafik varsa 3 saate yayılabiliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’a ‘ya bana helikopter alacaksınız ya da benim yolumu yapacaksınız’  dedim.  Bu yolun projesi yıllar öncesinden yapıldı. Çalışmalar devam ediyordu. Ama bu hızla devam ettiğinde bizim elimiz kolumuz bağlanıyordu. Biz özellikle Kiraz ve Ödemiş arasındaki yol konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bir çevre yolunun olması gerekiyor. 90 km’lik bir yol projesi vardı. Çalışması devam eden bir projeydi. Bakanımızdan bir şantiye daha isteyip yolun diğer ucundan başlanmasını rica ettik. Sağ olsun o da çalışmaları başlattı. Yaz döneminde start alır ve benim dönemimde yol sorunu kalmaz” dedi.

Özçınar, hastane, üniversite gibi projelerin de hayata geçmesinden sonra ilçeye hız katacağını sözlerine ekledi. Özçınar, özellikle kum-çakıl ocağı tesisi için Ankara’dan onay aldıklarını belirtti. Başkan Özçınar, seçimler öncesinde verdiği sözlerin büyük bölümünü tamamlamış olacağını ifade ederken birçok sosyal ve kültürel projenin de hızlıca hayata geçirileceğini dile getirdi.

Kaynak/egedesonsöz

Editör: Haber Merkezi