HABER:FARUK ÇARK
Başkan Özçınar yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Muhtarlık sistemi ilk defa Osmanlı Padişahlarından 2. Mahmut Döneminde 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Muhtarlık toplumumuz için çok önemli bir gelenek olup, aynı zamanda vatandaşımızın devlete açılan ilk kapısıdır. Vatandaşımız ilk muhtara derdini anlatır. Bundan dolayı muhtarlarımız çok önemli bir görev ifa etmektedir."

"Muhtarlarımızla omuz omuza hizmet sunuyoruz"
"İlçemizin 56 mahallesinde birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın çok önemli bir rolü vardır. Bizler hizmetlerimizi yaparken değerli muhtarlarımızla istişare ve fikir alışverişini çok önemsiyoruz. Elbirliğiyle, omuz omuza vererek şehrimize hizmet sunuyoruz.
Vatandaşlarımızın teveccühü ile iş başına gelen kıymetli muhtarlarımız, halkımız ile yerel ve merkezi yönetim arasındaki iletişimi sağlamakta ve halk ile devlet arasında bir köprü görevi üstlenerek son derece önemli bir görevi ifa etmektedir."
"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Başbakanımız, Hükümetimiz, biz yerel yöneticiler siz değerli muhtarlarımıza ayrı bir önem vermekteyiz. Nitekim bu itibarla da 2015 yılında Hükümetimiz tarafından alınan karar doğrultusunda 19 Ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilerek muhtarlarımıza verilen değer bu şekilde taçlandırılmıştır. Bunun yanında değerli muhtarlarımızın idari ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesine ilişkin birçok düzenleme de yine hükümetimiz tarafından hayata geçirilmiştir."
"Bizler yerelde görev süremiz boyunca, siz değerli muhtarlarımızın ev sahipliğinde Kiraz’ın 56 mahallesini karış karış dolaşmak suretiyle, siz değerli muhtarlarımızın taleplerini, halkımızın beklentilerini, mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek, bugüne kadar gerekli hizmetleri yaptık, yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Çünkü değerli muhtarlarımız yerel yönetimlerin temel taşı, vatandaşlarımızla olan gönül köprümüzün en önemli temsilcisi konumundasınız. Muhtarlarımızın her isteğini emir telakki etmeyi kendimize ilke edindik, çünkü sizler bizim başımızın tacısınız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi