8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem bir kutlama mesajı yayınladı. Badem; “Yaşamımızın her anında yanımızda yer alan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan değerli kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Türk kadının tarihten, günümüze Türk toplumunda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Badem “Tarihsel ve geleneksel olarak Türk toplumunda çok önemli bir yeri olan kadınlarımızın, Cumhuriyetin kurulmasıyla elde ettikleri hakları her alanda üstün başarılar göstererek kullanmışlardır.”

“Toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır”

Toplumun temelini aile, ailenin ise temelini kadınların oluşturduğunu belirten Başkan Badem “Toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır. Kadın toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan kadınlarımız, evinde çocuğuna analık, eşine büyük destek olmakla birlikte iş hayatında da yer alarak, başarılar göstermektedir.  Kadınlarımızın iyi şartlarda yaşaması, toplumumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Ülkemizde eğitimin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal hayata girmelerine olanak sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiğini görmekteyiz. Hayatın her alanına gücünü hissettiğimiz kadınlarımızın; aile, sosyal ve kültürel yaşamında daha etkin olmalarını sağlayacak projeleri gerçekleştirmek için çalışacağız. Tüm kadınlarımıza selam ve saygılar sunar, kadına yönelik şiddetin olmadığı saygıda kusurun edilmediği nice güzel günler dilerim”

Editör: Haber Merkezi