İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KSK camiasının stat yeri olarak talep ettiği Çiğli arazisi için yeni bir formül önerdi.
Kocaoğlu “ESHOT garajı olarak projelendirdiğimiz bu bölgedeki yaklaşık 5 dönümlük arazimizi, stat yapılmak üzere Maliye Hazinesi’ne devretmeye, diğer 30 dönümlük alandaki tahsis hakkımızdan da feragat etmeye hazırız. Bu devire karşı tek talebimiz, Örnekköy’de arazinin garaj ihtiyacımızı karşılamak üzere, Belediye Hizmet Alanı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesidir.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir kent gündemini meşgul eden stat probleminin çözümünde yeni bir öneri getirdi. Başkan Kocaoğlu, Çiğli’de önemli bir bölümünü Milli Emlak’tan tahsis aldıkları ve bir kısmı kamulaştırma ile elde edilmiş yaklaşık 34 dönümlük araziyi, stat yapılması şartıyla, Örnekköy’de arazi ile takas etmeye hazır olduklarını açıkladı. Bu takasta herhangi bir fark talebinde bulunmayacaklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tek şartımız var, o da Örnekköy arazisinin Belediye Hizmet Alanı olarak bize verilmesi”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu “Uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden stat meselesinde artık anlaşılmıştır ki, Gençlik ve Spor Bakanlığı Örnekköy’de stat yapmayacaktır. Biz de kente ve kentliye duyduğumuz sorumluluk çerçevesinde, Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir an önce yeni stadına kavuşabilmesi için, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin karşısında yer alan ve Karşıyaka camiasının da talep ettiği arazinin önünü açmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. ESHOT garajı olarak projelendirdiğimiz
34.459 m2 lik bu arazinin 4.635 metrekarelik bölümü kamulaştırma yoluyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş, 29.824 metrekarelik bölümünün ise Belediye Hizmet Alanı olarak Milli Emlak’tan tahsisi alınmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, stat yapılması kaydıyla, kamulaştırdığı yaklaşık 5 dönümlük araziyi Maliye Hazinesi’ne devretmeye, yaklaşık 30 dönümlük bölümdeki tahsis hakkından da feragat etmeye hazırdır. Bu devire karşı tek talebimiz,  Örnekköy’de, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olup Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsisli 26721 ada 1 parsel ile 26722 ada 1 parselin, ESHOT garaj ihtiyacımızı karşılamak üzere, Belediye Hizmet Alanı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesidir. Çiğli’deki araziye yapılması düşünülen stat için Çiğli Belediyesi ile semt sakinlerinin görüşünün alınması da ayrıca gereklidir.”

Editör: Haber Merkezi