HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

3tvTR Genel Yayın Yönetmeni Nehir Nagehan Sayal sunumuyla 3tvTR kanalından canlı yayınlanan ‘Ödemiş Belediyesi Halkın Sesi’ programı, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve gayrimenkul danışmanları Ümit Aksu, Melike Bilgen Kutluer, Aytekin Uğur’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda Gayrimenkul Danışmanları, ‘’Ödemiş belediyesinde kişisel mevduatları koruma ile ilgili imar durumu hakkında bilgi alamazken başka belediyelerde bu belge ile şifayen bilgi talebinde bulunduğumuzda bilgi alabiliyoruz’’ diye sordu.

Başkan Mehmet Eriş, “1-Tapu sahibi bilgileri isteniyor ise 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamı kişilere isim ve bilgiler içerdiği için bu talep uygun değildir. Belediyemiz bir kere parçanın tapu sahibi sahipleri ile ilgili bilgiyi size veremez. 2-Parselin imar planı bilgisi isteniyor ise bu da 3194 sayılı imar kanununun 8.maddesi B fıkrası kapsamında imar planları aleni herkese açık ve bu aleniyeti sağlamak ilgili belirli bir görevi olduğunda bu talep uygundur. Başvuru yapıldığında bilgi istenilen parçanın bulunduğu yerin kaseti ve yapı nizam-ı bilgisini gösterdiği imar plan örneği ücreti ödenmesi karşılığı belediyemizden temin edilir. 3- Parselin imar durumu bilgisi isteniyor ise öncelikle başvuru sahibinin tapu sahibinin kendisi olması veya başvuru sahibi ile sözleşme yaptıysa siz veya müteahhit, bu başvuru konusu ile ilgili noter onaylı vekalette varsa sözleşmelinin dışında bize gelebilir bu bilgileri alabilir bu şartlar sağlanmadan belediye imar durum bilgisi talep edilemez sebebi imar durumu bilgisi yapılaşma bilgileri içerdiğinden, kişisel mal varlığı bilgisi ortaya çıkması girdiğinden bu da 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kapsamında kalıyor ve verilemiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi