Sadece Türkiye pazarı değil dünya pazarının kapılarını açacak. Yeter ki üreticilerimiz 'Ben de bu ş yapacağım ve bu pazarda olmak istiyorum' desin. Bayındır artık Hollanda'nın rakibi" ifadelerini kullandı

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin iş birliğiyle Bayındır'da sürdürülen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde kritik bir gelişme yaşandı.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde çiçeklik ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile buna bağlı sanayi gelişimi planlanırken, geçtiğimiz yıllarda başlatılan çalışma sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Bayındır İlçesi, Turan, Ergenli ve Demircilik mahallelerinde bulunan Hazine'ye ait toplam 599 bin 306,77 metrekare yüz ölçümlü 13 adet taşınmaz emlak vergi değeri üzerinden devrinin gerçekleştiğini duyurdu.

EKONOMİMİZE HEM İSTİHDAM HEM DE KATMA DEĞER OLUŞTURACAK

Alınan kararı Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, alanın açılışını da gerçekleştirmeyi umduklarını belirtirken şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanlığı strateji daire başkanlığı belkide İzmir'deki OSB'lerin içinde 75 milyonluk hibe olarak bir tek burayı üstlendi. Bunun da yüzde 15'i serbest bırakıldı bu yol için... Altyapısını da Tarım Bakanlığı'nın destekleri ile Tarım Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı üstlenmiş durumda. İlçemiz için çok ciddi bir gelişme... Milli ekonomimize hem istihdam hem de katma değer oluşturacak. 25 Kasım 2019'da Cumhurbaşkanımızın ilçemizi ziyaretinde Bayındır'dan "Türkiye'nin Hollanda'sı, Singapur'u" diye bahsetmesi bırakın yerel yöneticiliği, bir Bayındırlı olarak çok fazla bizi mutlu etti. Biz de Cumhurbaşkanımızın ve Tarım Bakanlığımızın destekleri ile projede çok ciddi bir yol kat ettik. İnşallah hep beraber bu firmaların açılışını da gerçekleştiririz."

DÜNYA PAZARININ KAPILARINI AÇACAK

'Küçük işletmeciyi bitirir' gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Demirezen, Bayındır'ın Hollanda'nın rakibi olduğunu dile getirirken şunları söyledi: "Küçük işletmeci daha çok talip olacak buraya. Neden? Çünkü altyapısını bakanlık yapıyor zaten... Cebinden bir para çıkmayacak burada. Üstyapısı ile ilgili de Ziraat Bankası'nda 2 yıl ödemesiz 7 yıla kadar sıfır faizli destek kredileri var. Bunların hepsini bölgemizdeki çiçekçilikle uğraşan vatandaşlarımıza an ve an anlatıyoruz. Bu aslında küçük işletmeci için olumlu bir adım ve onların dünyaya yayılmasını sağlayacak bir yatırım bu. Sadece Türkiye pazarı değil, dünya pazarının kapılarını açacak. Yeter ki üreticilerimiz bende bu işi yapacağım ve bu pazarda olmak istiyorum desin. Artık Bayındır Hollanda'nın rakibi. OSB Çiçek Sanayisinin içine Ar-ge merkezi ve Hollanda'daki mezatın bir tık üstünde mezat alanı ayırdık. Bununla ilgili İhracatçılar Birliği ve İzmir Borsamız'da an ve an takip ediyor ve bu işin borsasının Türkiye'de Bayındır olduğunu hep beraber ispatlayacağız."

Editör: Haber Merkezi