Başkan Bakıcı bu önemli gün dolayısıyla yayınladığı mesajda eğitimin önemine değindi. Başkan Bakıcı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

Öğretmenlerimiz, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillerin mimarı olarak nitelendirdiği bir mesleğin mensuplarıdır. Gelecek nesillerin yetişmesi dolayısıyla bir ülkenin kaderinin çizilmesi konusunda öğretmenlerin rolü büyüktür.

Eğitim hiçbir zaman bitmeyecek ulusal bir davamızdır. Atatürk’ün bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolu bilim, kültür ve uygarlığı takip etmektir ki; bu da sadece iyi bir eğitimle mümkündür. Eğitim toplumların olduğu kadar bireylerin hayatlarını geliştirmede, anlamlandırmada da kadersel bir öneme sahiptir. Eğitim yaşam boyu devam eden bir süreç olsa da öğretmenler bu sürecin en verimli kısmına eşlik eden rehberlerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu ifade etmiştir.

Eğitim ordusunun baş neferleri olan öğretmenlerimize her birimiz minnettarız. Benim de mensubu olmaktan onur duyduğum öğretmenlik mesleğine mensup olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. Başta Selçuk olmak üzere ülkemizin en ücra köşesinde mesleğini icra etmek adına yeri geldiğinde türlü fedakarlıklara katlanan öğretmenlerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunarım. 

Editör: Haber Merkezi