Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 99 mahalle muhtarıyla Bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.Ödemiş Ahrandı restoranın da düzenlenen yemekli toplantıya 90 Mahalle muhtarı katıldı.Gece de bir konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem vatandaşların sıkıntısıyla sıkıldıklarını belirterek Muhtarlar için ellerinde ne geliyorlarsa yaptıklarını söyledi.
“Ekibimle Birlikte sizlere yardımcı olmak için elimizden ne geliyorsa yaptık”
Yaklaşık olarak dokuz aydan beri muhtarlarla çalıştıklarını belirten Başkan Mahmut Badem “Demokrasimizin en uçtaki temsilcileriyle, vatandaşımızın sıkıntısıyla sıkılan muhtarlarımızla bir arada olmak istedik. Sizlerle yaklaşık dokuz aydan beri birlikteyiz. Dokuz ay boyunca sizlerin üzüntüsü ile üzülmeye sıkıntısı ile sıkılmaya Ben ve Belediye ekibindeki arkadaşlarımla sizlere yardımcı olmak için elimizden ne geliyorsa yaptık.”
“Muhtarlarımızdan Hoşgörü bekliyoruz”
İmkânlarımız doğrultusunda gitmediğimiz mahallemiz yok, eksiklerimiz var diyen Badem, Özellikle yeni mahallelerde çok ciddi sorunların olduğunu belirtti. Badem şunları kaydetti,“2014 yılında yeni bir döneme girdik. Bütünşehir yasası ile köy olan yerleşim birimlerimiz, Ödemiş’in Mahallesi konumuna geldi. Ama görünürde değişen bir şey yok. Yeni yasayla birlikte merkezdeki mahallelerimde olduğu gibi çeperdeki mahallerimizdeki aynı imkânlarla bir arada olmaya çalışacağız. Geçen süreç içerisinde her fırsata birlikte olmaya çalıştık. Her gün bir ya da iki mahallemizdeki sakinlerimizle birlikte olmaya çalıştım. Sizlerle bir arada dertlerinizle dertlendim, ama beklenen hizmetleri sizlere veremedik. İmkânlarımızla gitmediğim doksan dokuz mahallede yer yok eksiklerimiz var. Merkezde bulunan 16 mahalle muhtarımdan hoşgörü bekliyorum. Merkezdeki Mahallelerle standartları ile çeperdeki mahalleler arasında ciddi bir fark var. Onlar için biraz daha fazla emek, Daha fazla imkân sağlamak zorundayız. Bu hoşgörüyü merkezdeki 16 mahalle muhtarımdan hep gördüm ve göreceğiz.
“İmkânlarımız doğrultusunda elimizden geleni yapacağız”
Esnafa olan borçları ödeyebilmek için kredi çektiklerini belirten ve bu nedenle birazda borçlandıklarını belirten Badem “90 civarında muhtarımız burada düzenlediğimiz toplantımıza katıldı. Bugün Horzum ve Çamyayla Başoava mahallerimizdeydim. Kardan kapanan mahallerimizin muhtarları bile burada, bizlerle toplantımıza katıldılar. Muhtarlarımızla birlikte her bir soruna hep birlikte çare bulmaya çalışacağız. 2015 yılında sizlerle birlikte her birinizin her tülü sorununa çare olmaya çalışacağız.
Sizler beş isteyeceksiniz, Biz dördünü yapacağız. Sizler on beş isteyeceksiniz, biz dört yapacağız, İmkânlarımız doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. Her seferinde mutlaka ve mutlaka başkan seviyesinde bir muhatabınız olacak. Tüm muhtarlarımız biliyor ki; aradığınızda mutlaka arayana geri dönüyorum. Gördükten sonra ertesi gün ise ertesi gün, bu sizlerle birlikte olduğumuzu gösterir. Önümüzdeki 2015 yılında da bu şekilde bir arada olmaya devam edeceğiz.
2015 yılından itibaren de imkânlarımız biraz daha iyi olacak, tahmin ediyorum. 2015 Haziran itibariyle de yasal düzenlemeyle birlikte imkânlarımız daha da iyi hale gelecek. Sıkıntılarımızı çözmek adına bir miktar borç alıp, bizden para bekleyen esnafımıza, müteahhitte ya da Ödemiş dışında borcumuz olanlara borç ödeyeceğiz.Geçen dönemde ciddi miktarda borç ödedik. Ama bunla birlikte bir miktarda borçlandık.
“ Gözünüz Aydın oğlunuz oldu der gibi yeni mahallelerimiz oldu”
“Değişen şu, 2015 yılında hepinizin köyüne gelip birkaç ihtiyacınızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Köyden mahalleye dönüşen yeni mahallerimizde ciddi ihtiyaçlar var. Düğün salonundan, düğün salonundaki sandalyeye, düğünde yemek pişirilecek mekâna kadar, caminin bahçesinden, okulun çatısına kadar ciddi ihtiyaçlar var. Gözünüz aydın bir oğlunuz oldu der gibi, Yeni yasayla nur topu gibi görevlerimizin dışında yer almasına rağmen yeni mahallerimiz oldu. Dün bir liseyi ziyarette bulundum. Öğrenciler beni sınıflarına davet ederek, sınıflarının durumunu gösterdiler. Sınıfın tavanı akmış boyaları dökülmüş. Tamir için birkaç gün içerisinde ekiplerimizi göndereceğim. Tüm köylerimizden okullarımızdan talepler gelmeye devam ediyor, yetişebildiğimizi yapıyoruz. Yetişemediğimizi önümüzdeki dönemde yapmak üzere not alıyoruz".
“Olabildiğince tüm ekiplerimizle sizin yanınızdayız”
Geçtiğimiz günlerde yaşanan çetin kış şartları nedeniyle Ödemiş’in zorlu günler geçirdiklerini belirten Başkan Mahmut Badem “Her mahallenin beton parkeye ihtiyacı var. Bu sene her köye belli miktarda mutlaka gireceğiz. Geçmiş yıllarda yılbaşı öncesinde başlayan çok zorlu günler geçirdik. Aralığın 20’sinden başlayan yüce Allah’ın lütfuyla çok zorlu günler geçirdik. Önce Balabanlı yolunda, Ertuğrul’da, Kurcuova’da, kış ağır şekilde hissedildi.
Bazı vatandaşların tarlalarını su bastı. Hazırlıksız yakalandık. Hazırlıksız yakalandık derken, biz her yerde sizlerle olmaya çalıştık. Görev bizimdi, değildi demeden ekiplerim su baskınları yaşanır yaşanmaz ya evlerde ya da ekili tarlanın kenarındaki yerleri açmakla meşgullerdi. Ertuğrul'da bazı evlerde su baskınları yaşandı ama çözüme ulaştırdık. Bir hafta içerisinde DSİ Bölge Müdürünü Ödemişte gördük. Gerek toplulaştırmadan gerekse menderes yatağındaki düzenlemelerden sıkıntılarla ilgili çözümler üretilmeye çalışıldı. Kriz masası oluşturarak tüm muhtarlarımızı konuyla ilgili olarak birer mektup gönderip bilgilendirdik. Bugünde dâhil olmak üzere ekiplerimizin hemen hareket edebileceği mekanizmamız belediyemizin şantiyesinde hazır. Olabildiğince tüm ekiplerimizle sizin yanınızdayız.”
“Önümüzdeki sene kız Öğrenci Yurdu Liselilere de açık olacak”
Geçtiğimiz günlerde bir meclis kararı aldıklarını önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Ödemiş Belediyesi Kız Öğrenci Yurdunu uzak köylerden okumaya gelen lise öğrencilerine de açacaklarını belirten Badem “Sayın Valimize de il özel idaresinden devredilen araçlarla sizlere hizmet veriyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İlk defa bu kadar hızlı hizmet gördük. Benim köyüm ilk kez tuzla tanıştı diyen muhtar arkadaşım var. Tüm mahallerimiz ve sokakta kalmış vatandaşlarımız için hizmetimiz ve yerimiz hazırdır. Onları sokakta bırakmayacak kadar insanlarımızın yanındayız.
112 ambulans ekiplerinin gidemediği yerlerdeki hastalarımızı, zincirli aracımızla alarak tedavilerini hastanemizde yaptırdık. Bir grup köyümüzden 13-14 tane öğrencimiz 2 tanesi erkek 11,12 kadar kız çocuğumuz kar yağışı nedeniyle evlerine gidemediler. Biz yolu açardık ama hava kararmıştı. Çocuklarımızı ortada bırakamazdık. Muhtarlarla da konuşarak kız çocuklarımızı kız öğrenci yurdunda, erkek öğrencilerimizi huzur evinde misafir ettik. Sabah kahvaltılarında kıyafet ihtiyaçlarına kadar zaten her şeyi temin etmiştik. Çocukların kimisi de akrabalarının yanında misafir olarak kaldılar. Biz Ödemiş Belediyesi olarak sizlerle birlikte olduğumuzu, sizlerle birlikte yapmamız gerekenleri her yerde olduğumuzu göstermeye çalıştık. Köydeki Ali abinin, Ayşe ablanın çocuğu bizim çocuğumuz onun emanetidir. Bunun dışında lise seviyesinde uzak köylerden, Ödemiş'e gelen kızlarımız için, Ödemiş Belediyesi Kız öğrenci yurdunun bir kısmını ayırdık. Bunun için gereken meclis kararını aldık.”
“Muhtarlar için Belediyede masa oluşturulacak “
Muhtarların sorunlarını daha yakından takip etmek için belediyede bir masa oluşturacaklarını belirten Başkan Badem, "Ödemiş Belediyesinde bir muhtarlar masası oluşturuyoruz. Muhtarlarımız, burada gelip taleplerini  yazdırıp çaylarını kahvelerini içecekler, işlerini orada yazdırarak, takipsiz hiçbir iş kalmayacak" dedi.
Badem, "99 mahallemizin orada bir tane klasörü var, aktif olarak tutulacak. Yaptıysak yapıldı diye, eksikse eksik diye işleyeceğiz, geri kalanını gelecek zamana aktaracağız. Karşınızda farklı bir muhatap bulacaksınız. Ama bu beni aramayacağınız anlamına gelmiyor. Hiç biriniz kendiniz için bir şey istemiyorsunuz. Mahallesinde bulunan yaşlı teyzeler amcalar için bir şey yapılmasını istiyor. Dolayısıyla sizlerin her istediği bizim tarafımızdan  gereği yapılacaktır. Çünkü sizler 130 bin insanın temsilcilerisiniz”şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi