HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yerel basın mensupları ve Ulusal Basın temsilcileriyle bir araya gelerek, Ödemiş Belediyesi tarafından sürdürülen ve tamamlanan projeler hakkında bilgi verdi.


Kokoreççilere Hijyenik ortam 

Başkan Badem Yeni İstasyon mevkiinde Ödemiş Belediyesi tarafından 8 adet açılacak ve Kokoreç satıcılarına tahsis edilecek, yapımı tamamlanan dükkânları basın mensuplarına gösterdi. Badem yaptığı açıklamada kokoreç satıcılarına hijyenik koşullarda ruhsatlı dükkan sahibi olacaklarını belirtti.

Merkeze 30 Yeni oyun parkı

Başkan Badem, Ödemiş Belediyesi tarafından Ödemiş Merkezde yapımı devam eden 30 parkta düzenleme yapıldığını belirtti. Belirli parklarda takım işlemlerinin tamamlandığını belirten Badem, bazı parklarında beton dökülerek kauçuk zeminlerinin döşemesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Badem’e, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Recep Yeşiltaş, Hürriyet Mahallesinde ki incelemelerde eşlik ederek, yapılan hizmetler için teşekkür etti.

Başkan Badem Ödemiş Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları devam eden 1308 yılında kurulan Şeyh Cüneyd (Çoban Dede) türbesin de yapılan çalışmaları basın mensupları ile birlikte inceledi. Başkan Badem Şeyh Cüneyd Türbesinin 700 bin lira bir maliyetle mâl olduğunu belirterek öncesinde buranın yapılan çalışma ile mezbelelik olmaktan kurtulacağını belirti. Valiliğinde % 80katkı verdiğini söyledi. Badem önemli olanın bu tür eserlerin yaşaması olduğunun altını çizdi.

Kantarcıya Taziye evi ve Düğün Salonu

Başkan Badem Hürriyet Mahallesinin ardından Üç Eylül Mahallesinde Güneydoğu’dan gelen vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Kantarcı Sokakta yapılan taziye evi ve Düğün salonunu ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Badem, 240 kişilik bir düğün salonunu burada yaşayan vatandaşlarımıza seçim vaadimizdi. Dışında da bir oyun grubumuz olacak yine masa konulabilecek yeşil alanımız mevcut. Burası bize yaklaşık 1 milyon liraya mâl oldu.”

Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Sokak sakini Habib Marangoz başkan Badem’e yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

Spor Salonuna büyük ilgi

Üç Eylül Mahallesinin ardından Türkmen Mahallesinde hanımlara özel olarak geçtiğimiz günlerde hizmete giren Spor salonunda incelemelerde bulunan gruba Başkan Badem, Ödemiş’in çeşitli mahallelerinden bayanlarımız buraya spor yapmak için geliyorlar. Buranın günlük kapasitesi  55 kişilik.200 kayıtlı üyemiz var 100 kişide kayıt olmak için sıra bekliyor” dedi.


Hanımlar Lokali tüm hızıyla

Başkan Badem burada İnönü Mahallesinde yapımı süren Hanımlar Lokaline giderek çalışmaları yakından basın mensuplarına gösterdi. Badem, “Kadınlar lokalinin tamamlanmasıyla ilk kez Ödemiş’te bir saunanın olacağını belirtti. Bunun içerisinde yüzme havuzu kurs merkezleri, bir tanede eski garajın altına yapacağız.10 Kasım 2017 tarihinde ihalesini yaptık. Yaklaşık 1.667 bin maliyetli 1.299 bin sözleşme bedeli ihalemizin 15 12 2017 teslim alarak yüklenici firmamız çalışmalara başladı. 955 M’ bunun içerisinde bodrum katta havuz alt yapısı var 50 metre 2 revir giyinme soyunma odası kondisyon odası zemin katta 202 m’ alanda kafeterya yönetici sekretarya bulunuyor. Tamamlandığında Ödemiş’e güzel bir mekân kazandırmış olacağız ”


Salı Pazarında bir İlk 

Ödemiş Belediye Başkanı Badem uzun süre tartışmalara neden olan Salı Pazarı kafeteryasının tamamlanmış halini basın mensuplarına tanıttı. Badem ; “1994 yılında yapılan Ödemiş Salı Pazarı kafeteryası zaman içerisinde yıpranarak işlevinde yetersiz kaldı. Bunun dışında içerisinde bir takım tahribatlar meydana geldi. Çocuklarımızdan buraya bir paten kaykay pisti talebi geldi. Burası 6 milyona mâl olacak alan 3,5 milyona yaptırıldı. Burada 15 Temmuzu ya da Ödemiş’i anımsatacak anılar yer alacak. Burada bir kuru havuzumuz olacak Ödemiş’te ve çevresinde bir ilki gerçekleştireceğiz. 16 adet güvenlik kamerası ve bir güvenlik görevlisi olacak.% 42 bir tenzilatla bu işi verdik. Buradaki en büyük sıkıntı motosikletli sürücülerin giriş ve çıkışları arkadaşlarımız bunun için çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.

Başkan Badem Salı Pazarında Basın Mensuplarını bilgi verdiği sırada Mahalle Muhtarı Hüseyin Macan’ın gelmemesine ise  tepki gösterdi.

Başkan Badem fuar alanındaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğin belirterek 3 Eylül 2018 tarihine Fuar alanın hazır olacağını söyledi.

Fuar alanı 3 Eylül’e yetişecek
Badem, Fuar alanın ardından Ödemiş belediyesi tarafından Tarihi Birgi Mahallesinde yapılan projeleri basın mensuplarına tanıttı. Başkan Badem, Küp Uçuran, Taş pazarı, 2 milyon 225  bin, yapıldığını belirterek 2019 yılbaşına kadar projelerin tamamlanacağını belirtti. Birgi Mehmet Bey Hamamı 1 milyona maliyetle ihalesi çıktıktan sonra 1 ay 1,5 ay içerisinde çalışmalara başlanacağını söyledi.

Birgi’de Restorasyon çalışmaları
Başkan Badem ; “Birgi Mahallesi Çarşı Çamlık Mahallesi Kentsel Tasarım ve Restorasyon uygulamasında incelemelerde bulunduk burada bir kafeterya tarzı bir çalışma yapacağız. Burada ağacımız kendini korumuş olsaydı ağacı kafeteryanın içerinden geçirecektik. Burası havuz ve şelale olacak Birgi’nin eski formunu koruyan bir hal alacak.”

Badem, Birgi Mahallesinin ardından yapımı son aşamaya gelen Kırk oluk tesislerini basın mensuplarını gezdirerek kırk oluk çeşmesinin buraya alınacağını belirti. 90 bin liraya mal olan yeni alana tuvaletler, ibadethane, 5 kapalı alan, 45 sergi satış birimi yapılacak.600 metrekarelik alan Ramazan Bayramı'nda hizmete gireceğini belirtti.

Badem, basın mensuplarına son olarak Ödemiş belediyesi tarafından Ege’nin incisi Gölcük Mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi Badem, yapılan çalışmalarla Gölcük’ün Uzungöl ve Abantla yarışacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi