HABER: NAZİF HARUPÇU


Basından Sansürün kaldırılışının 107. Yılı ve Basın bayramı nedeniyle, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ilçede görev yapan basın kuruluşları ve ulusal basının temsilcileri ile Ahrandı Aile Gazinosu’nda bir araya geldi.

Burada düzenlenen yemeğe Ödemişli Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk’te katıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem yemekte yaptığı konuşmada, “Bugün 24 Temmuz Basın bayramının kutlaması için bir aradayız. Kent dışında olmam nedeniyle bugün bir araya geldik. Bugün aramızda olmayan Küçük Menderes Gazetesi başyazarımız Mustafa Erdal ve Levent Kılcı’yı rahmetle anıyoruz. Kendileri uzun yıllar ilçemizde hizmet ettiler.

Ayrıca Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ortam ve şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. 1908 yılında gazetecilerin yazılarını sansüre sokmadığı tarihtir Basın bayramı. 1946’da Basın kurumunun gündeme getirdiği basın bayramı kutlanması önem kazandı.

Sürekli bizi aydınlatan ve günceli yakalamaya çalışan ve O boyalı kâğıdı her gün akşamları okuma fırsatı bulmaktayım. Yazılı basının bu kadar güçlü olduğu Ödemiş’te, radyosu ve televizyonu ile hizmetlerine devam ediyor.

Basının yol gösterici ve düzeltici, eleştirilerini de görmeye çalıştık. Bizim derdimiz şu, yapacağınız doğru haber doğru bilgilendirmeyi sağlar. Her biriniz 250 bin insanın yol göstericiliğini yapıyorsunuz.

Bu kentin yarınları ile ilgili sizlerin yönlendirmesi önemli. Ödemiş kırılma noktası yakaladık. Beydağ barajından sonra, Organize Sanayi bölgesinin biz niye yapamıyoruz denilen noktasında 21 yıllık geçmişi unutturarak artık yer tesliminin yapılarak temelinin atılma noktasına geldiğimiz bir yerdeyiz. Önümüzdeki günlerde coşkulu temel atma töreni yapacağız. 30 parsel, 21 yeni müracaat sahiplerini buldu. Cuma günü İzmirli bir firma 100 bin metre yer bakmaya geldi. Büyük birçok firma var. Tarım ve hayvancılıktan sonra Organize sanayi bölgesi de iş istihdamı sağlayacak.

Bunun yanında çağrı merkezi de bitme noktasında. İş istihdamı sağlayacak. Yüksekokulla ilgili sonuç aldık. Birgi’de Katip Çelebi Üniversitesi restorasyon bölümü açılacak ama burada Meslek Yüksek okulu açılması için girişimlerde bulunduk.

259 GÜN SONRA BİTEN GÖLCÜK YOLU İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Gözümüz aydın, 259 gün sonra Ödemiş-Gölcük yolu yüzde 90’ı ile nihayet bitirildi. Bu başarılı İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını tek başıma Mecliste kutlayacağım. Kendilerine teşekkür ederim.

Çevre yolu ile ilgili soruları da cevaplayan Badem, “2009 yılında çevre yolu projesi Ödemiş’in iptal edildi ve tapular geri verildi.

Duble yolumuzda çalışma devam ediyor. İhale devam ediyor. Ödemiş’in 2017 yılı sonuna kadar firmanın yolu tamamlaması gerekiyor.

Bozdağ-mermeroluk ta da düzenleme yapılması için girişimlerde bulunduk.

Salıpazarı da elden geçirilecek. İyi bir proje hazırlanacak. Su içerikli temalarla daha görsel olacak. Üç eylül Kantarcı mevkiinde de iyi bir park alanı düşünüyoruz.

Köylere evde sağlık hizmetlerinde araç sayısı 3’e çıkmasının ardından bu bile zaman zaman yetmiyor. Doğal gaz konusu gündemde. Bu sorunda çözülecek” dedi.

BEDİA AKARTÜRK, “BASIN ÇOK ÖNEMLİ”

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk’te basın bayramı nedeniyle burada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Başkanımız sağ olsun bizi yalnız bırakmıyor. Bugün de burada olmaktan çok mutluyum. Ödemişli olmaktan çok mutluyum. İnsanın doğduğu büyüdüğü topraklar gerçekten daha güzel. Çocukluğumuzu yaşadığımız yer unutulmuyor. Sanat hayatımda, Basın beni hep gündem de tuttu. Yıllar yılı bana verdikleri destek ile sanat hayatımda benim yanımda oldular.

Basına her zaman teşekkür etmişimdir. Basın mensubu arkadaşlarımızın katkıları ile bugün müzemizde sizlerin de gördüğü üzere Sanat hayatım boyunca yapılan haber, magazin ve röportajlar yer almakta. Bunlar çok güzel hatıralar” dedi.

Editör: Haber Merkezi