HABER: GAMZE ONAN

Önceki gün haçtan dönen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ayağının tozu ile sel felaketi geçiren Kaymakçı ve Çaylı Mahallerinde halkın sorunlarını dinledi. Beraberinde DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Bölge Müdür Yardımcıları ve Ak Parti ilçe Başkanı Halil Demir ile birlikte Kaymakçı ve Çaylıda selden zarar gören vatandaşlarla görüşüp sorunları tespit etti.

Başkan Badem "Kaymakçı ve Çaylı Mahallemizin geçirmiş olduğu sel felaketinde burada bulmadığım için arkadaşlarım bu konuda gerekli çalışmaları yaptılar. Valimiz, Kaymakamımız, bizzat burada yapılan çalışmaları yerinde gördüler sorunları tespit ettiler. Bende DSİ Bölge Müdürü 3.kez buraya davet ettim. Birlikte sorunları tespit ediyoruz, halkla konuşuyoruz. Bir daha Kaymakçı ve Çaylının böyle bir felakette uğramaması için neler yapılabilir bunun tespitini yapıyoruz. Kaymakçının Eselli ve Kaymakçı dereleri ile Çaylının Gâvur deresinin Kaymakçı ve Çaylıya zarar vermemesi için DSİ nin ne gibi çalışmalar yapacağının planlamasını yapıyoruz. Dileğimiz bir daha böyle bir felakettin yaşanmamasıdır. Devletimiz her türlü imkânı kullanarak zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hemen harekete geçmiştir. Biz Belediye olarak bu işin takipçisiyiz ve vatandaşlarımızın devamlı yanındayız."

DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk’te "Kaymakçının ortasından geçen kanalda bir sıkıntı yok. Ancak Küçük Mahalleden sıçan deresinin sularının hızlarını azaltacak çalışmalar yapacağız. Genel incelemede bulunarak halkımızın böyle bir sıkıntıyı yaşamaması için ne gerekiyorsa DSİ Bölge Müdürlüğü olarak çalışmaları sürdürüyoruz. Çaylıda bulunan Gâvur deresi ıslah çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalar Küçük Menderesin tüm kollarında yapılarak gelecekteki sıkıntılar önlenmiş olacaktır."

Editör: Haber Merkezi