Menderes Havzasını birleştirdi. Sahada çalışmalarını devam ettiren Şenbaş, 1 KASIM genel seçimleri öncesi ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Seçim öncesi açıklamalarda bulunan Şenbaş, “7 Haziran’da milletimiz bize bir uyarı verdi. Biz şunu görüyoruz ki bu kez milletimizin elinin ayarı tek başına iktidar için fazla kaçacak gibi. Muhalefetin biz geliyoruz İzmir’de 8’de 8 yapacağız demesi asla söz konusu değildir. Sahada özellikle her şeye hayır diyen, yarın bir gün tek başına iktidara gelse bile buna da hayır diyeceklerdir. MHP’li kardeşlerimi ayırıyorum. Onlarda liderlerine ders verecektir. CHP diyorsunuz bugün göründüğü üzere vaat üzerine vaatte bulunuyor. 25 %26 bandını geçemiyor. Herkes elini vicdanına koysun. CHP için kendi yandaş anketçileri bile %27’yi bulduramıyorlar. Anketler hep %27 altında.”

“Ak Parti tek başına iktidar olacak”

Halkın her şeyi bildiğini söyleyen Şenbaş, “ Biz söylemeden halkımız zaten bunu söylüyor. Halk, 13 yıldır elde ettiği kazanımların bir koalisyon sevdası uğruna kaybolacağının farkındadır. Bir koalisyon uğruna 13 yıllık halkın ve vatandaşın elde ettiği kazanımları heba etmeye bu vatandaşın hiç niyeti yok. Bizim sahada gördüğümüz budur.

Bu seçim Türkiye’de, Türk Demokrasi tarihinde çok partili siyasi sisteme geçildiğinden bu yana hiç olmamış bir seçimdi. Anayasa zoruyla seçime gidilen hiçbir dönem olmadı. Seçim üzerine hiç olmadı. İnsanlarda, teşkilatımızda, bu konuyla ilgili bir durgunluk, sessizlik vardı. Bu sessizlik inanın, sandığa tek başına iktidar olarak hem de çok güçlü bir şekilde yansıyacağını göreceğiz.

Kaldı ki, koalisyonun ortakları olacağını söyleyen, %60 blokuz diyen, blokun kendi içinde bir tutarlığı yok bize karşı. Kendi içlerinde zaten anlaşamıyorlar. Milletin önüne ne diye çıkacaklar, bizimle ne diye koalisyona yanaşacaklar?

Üstüne basa basa söylüyorum, ufukta güçlü bir şekilde tek başına iktidar görülmüştür. Özellikle bunda Milliyetçi kardeşlerim ve aslında üstüne vurgulayarak söylüyorum Kürt kardeşlerimizin de çok büyük desteği ile başaracağız. Onlar 7 Haziran’da bir tercih yaptılar. Onlar iyi olsun diye HDP’ye verdi. Barış kalıcı olsun, bölgemizde huzur olsun, refah seviyesi yükselsin, bu güzellik devam etsin diye onlar halis ve samimi bir şekilde oy verdiler. Fakat şunu göremediler. Partilerinin üst düzey kadrosu şunu maalesef gösteremedi. HDP, Kandil’le ve PKK ile olan bağını kopartamadı. İzmir’de yaşayanlardan, bizden giden milliyetçi ve Kürt oylarında çok büyük bir şekilde geri dönüş var. Bu dönüşün en temel amacında huzur, güven ve istikrar olduğunu çok net görüyoruz.  Güven, huzur ve istikrar kelimesi Doğu’da çok şey ifade ediyor. Anlamı çok büyük, o yüzden üstüne tekrar basarak söylüyorum.”

“İstikrar Ak Parti ile olacak”

Vatandaşımız her şeyin farkında, bozulacak olan bir ekonominin, kurlardaki artışların kendilerine neye mal olacağını, herkesin 1 değil artık 2 eve sahip olduğunu, hayvancılığın nasıl prim yaptığını, süt fiyatlarının ne derecede olduğunu, özellikle de Küçük Menderes Havzasında, bu konularda nasıl bir artış sağlandığını hepimiz biliyoruz. Kimse mevcut durumunu kaybetmek istemez. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar olan süreç vatandaşa çok net bir şey göstermiştir. Gördüğünden eksik kalma korkusunu bu vatandaşa gösterdi.

Ak Parti olmadan hiçbir partinin bu kadar meseleyi, bu kadar çözülmesi gereken problemleri, çözebilme kabiliyeti, yeteneği, iradesinin olmadığını vatandaş görmüştür. Partimizde 7 Haziran seçimlerinde önemli dersler aldı. Bize verilen mesajdan bir ders çıkardık. Sahada bire bir vatandaşlarla, iş adamları ile kanaat önderleriyle muhtarlarla telafi ettiğimize inanıyorum. 1 Kasım günü Türkiye o kaldığı yerden atılımın ekonomideki istikrarın aynen kaldığı yerden devam edebileceğine inanıyorum.”     

“Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş’e verdiği cezanın faturasını kesmeye söz veriyorum.”

Ziyaretlerde bulunarak vatandaşların nabzını yakından tuttuklarını belirten Şenbaş, “Küçük Menderes Havzasında başta Ödemiş’te olmak üzere genel sıkıntılardan ziyade, yerel hizmetlerde sıkıntı olduğunu gördük. İyi olsun diye çıkardığımız, aslında Ankara, Denizli, Balıkesir, Konya, Erzurum gibi şehirlere bakıldığında mükemmel bir şekilde işleyen Büyükşehir Yasasının, İzmir’de çok kötü bir şekilde istismar edildiğini, kullanıldığına şahit olduk. Yerelde, Ödemiş’te yaşadığımız bu büyük sıkıntıyı, taahhütlümüzdür bu, Büyükşehir yasasında yapacağımız değişiklikle, ilk yapacağımız Türkiye çapında kanun teklifleri arasında yapacağımız değişiklikle, ama kanun çıkana kadar geçen süreçte de, Valilikler kanalıyla yerelde yaşanan bu sıkıntıyı, Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş’e verdiği cezanın faturasını kesmeye ben buradan söz veriyorum.  Vatandaşımız büyükşehirden alamadığı hizmeti, valiliklerden alacak. Yol ve taş en büyük sorun

” dedi.

 “GELECEK BİZİZ”

Seçim sonucuna göre milletvekili seçilemese de çalışmalara devam edeceğini vurgulayan Şenbaş, “Ödemişli ve İzmirli hemşerilerime özellikle şunu söylemek istiyorum. Bizler özellikle genç nesil, siyasetçi olarak hem İzmir için hem Türkiye için, Türkiye’nin gelecekleri bizleriz. Bizlerin o yüzden sıra ile ilgili en ufak bir tasası, en ufak bir kaygısı zaten olamaz. Allah nasip etti de, Türkiye’yi kurtaracak olan partinin en önem verdiği listeye girmek bize nasip oldu. Bu bize çok şey kattı. Çok daha fazla insanı tanıdık. Çok fazla yere gittik, çok fazla soruna vakıf olduk. Bu bizim için okul oldu. İnşallah diplomayı da bir daha ki seçimde alacağım. Durmak yok, yola devam”

Özellikle de, bizler Küçük Menderesin nasip olur seçilirsek mecliste vekili olacağız. Eğer seçilemezsek, Binali Beyin buradaki burada ki vekili olarak, bütün sorunlara, Binali Beyden’ de aldığım yetki ile şunu belirtmek istiyorum. Hastane, Torbalı-Kiraz karayolu, yol ve taş çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağımızı, bundan sonrada bu bölgenin taleplerini, hem Küçük Menderes Havzası bazında, hem Ankara bazında, efsane bakanımızın da talimatı ile en iyi ve hızlı şekilde sorunların çözüleceğinin sözünü veriyorum. Tarafımdan iletilen her türlü problemlerin, en ivedi şekilde çözüleceğinin takipçisi olacağıma, takipçi olarak kalmayıp çözülene kadar başında olacağıma söz veriyorum. O yüzden yol, hastane, köprü büyük sorunlar. Ama 1 Kasım’dan sonra bu sorunlar kalkacak…

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu müjdeyi zaten verdi. Üniversitemiz geliyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun… Zaten alt yapı çalışmaları yapılmıştı. Geriye sadece alt yapı çalışmaları ve kurmak kalıyor. Bizler seçilmesek bile üstüne basa basa söylüyorum, bizim bu bölgeye bir vefa borcumuz var. Bu bölge bizlere her zaman sahip çıktı. Bizler bu bölgeye ne yapsak, bu bölge halkının borcunu ödeyemeyiz.. Bizler her zaman bu bölgede olacağız. Binali Beyin Küçük Menderes Vekili olarak burada ki tüm sorunların takipçisi olacağıma ve çözülene kadar işin başında olacağıma buradan söz vererek duyuruyorum…

 

“Mazot 1,80 diyen CHP,

İzmir neden pahalı su içiyor?”

CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan mazot 1,80 ile ilgili olarak açıklamada da bulunan Şenbaş, “CHP’li kardeşlerime sorum var. Özellikle son zamanda CHP 1.80 TL mazot fiyatı vadetmesine yönelik soru soruyorum. Siz 780 bin km karelik Türkiye’de, bize ait olmayan, ülkemizden çıkmayan petrolün fiyatını, 1.80 TL olacağını herkesin gözüne baka baka söylüyorsunuz. Peki, su cenneti olan İzmir’de, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan İzmirlilere, neden bir güzellik yaparak suyun fiyatını indirmiyorsunuz?

Samimi iseniz Türkiye’de 1.80 TL yapacak olduğunuz mazotu bırakın, gelin Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan İzmir’de suyun fiyatını düşürün. Büyükşehir Belediye Meclisinin büyük çoğunluğu sende… Önünde karşı koyacak, sana yok ya da hayır diyecek muhalefet edecek, hiçbir şey yok. Gel samimiyetini burada göster. Bu çok önemlidir. Yapacağı sadece su fiyatını düşürmek, geçmeme imkânı var mı?

Editör: Haber Merkezi