HABER: BAŞAR UÇAR-GAMZE ONAN
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde 2003 yılından bu yana başhekimlik görevinde bulunan Op. Dr. Ziya Yurdakonar, 65. yaş gününde yaş haddi nedeniyle emekli olduğunu açıkladı. 28 yıldır Ödemiş’te görev yaptığını kaydeden Yurdakonar, Ödemişlilere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
14 yıldır Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini sürdüren Op. Dr. Ziya Yurdakonar, yaş haddi nedeniyle emekliliğini açıkladı. Yurdakonar, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini vekaleten Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak’ın sürdüreceğini söyledi.
65. yaş gününde basın toplantısı düzenleyerek emekliliğini açıklayan Yurdakonar, “Yıllar çabucak geçti. İnsan inanmakta güçlük çekiyor ama yaş 65 olmuş. Yasalar devlet memurluğunda 65 yaşını sınır koyduğu için doğum günüm olan 15 Mart günü, yani bugün yaş haddinden emekliye ayrılıyorum.
Ben 1952 yılında Kahramanmaraş’ta çiftçi bir ailenin 8 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldim. Allah nasip etti, devletimiz imkan sundu okuyup doktor oldum. İlk görevime 1976 yılında Artvin’in Borçka ilçesinde başladım. Sonra Çankırı, ihtisas için İzmir, sonra Isparta ve Tire’de çalıştım.
28 yıldır Ödemiş’te görev yapıyordu
1989 yılında Ödemiş’e atandım. 28 yıldır da buradayım. Bunun son 14 yılında başhekim olarak görev yaptım. Çocuklarım burada büyüdü, burada okudu. Şimdi biri doktor, diğeri hukukçu. Ödemiş bizim ikinci memleketimiz oldu. O nedenle emekliliğimde de Ödemiş’ten kopmayı düşünmüyorum. Burada çalıştığım sürede Ödemiş halkından hep destek gördüm. Bu nedenle Tüm Ödemişlilere çok teşekkür ederim. Ben de elimden geldiği kadar Ödemiş halkına en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım” dedi.
Başhekimlik görevini bir bayrak yarışı olarak niteleyen Yurdakonar, “Yeni bir hastane yapılması için gayret gösterdim. Elimizde olmayan nedenlerle inşaat geciktiği için açılışını ben yapamadım. Ancak benden sonra gelecek arkadaşların yeni hastanede Ödemiş halkına daha güzel bir hizmet vereceklerine inanıyorum. Ben, görevim esnasında birlikte bir ekip olarak bana destek olan, Başhekim yardımcıları, idari mali hizmetler müdürü, sağlık bakım hizmetleri müdürü, müdür yardımcıları ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görevim süresince, tarafsız gazetecilik anlayışıyla her zaman desteğini gördüğüm basın mensuplarına da teşekkürü borç bilirim” diye konuştu.
“Yeni hastanenin donanımı için 15 milyon lira”
Temeli 2013 yılında atılan 250 yataklı yeni Ödemiş Devlet Hastanesi’ne taşınma için haziran ayına plan yapıldığını anlatan Yurdakonar, yeni hastanenin acil servis girişi için açılacak yolun İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek imar plan değişikliğini beklediğini ifade etti. Yurdakonar, yeni hastaneye mevcut hastaneden hiçbir eski ekipmanı taşımayacaklarını kaydederek, “Ankara’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonrası Sağlık Bakanlığımız malzeme ve donanım için 12 milyon liralık ödenek daha sağladı. Daha önce aldığımız 3 milyon liralık ödenekle birlikte yeni hastanenin sadece donanımı için 15 milyon liralık ödenek sağlanmış oldu. Eski hiçbir malzemeyi yeni hastaneye taşımayacağız. Her türlü cihaz yepyeni olacak. 5 yıldızlı standartlarda beklentileri karşılayacak bir anlayışla hizmet verileceğini düşünüyorum” dedi.
1971 yılında inşa edilen mevcut binasında hizmet vermeye başlayan Ödemiş Devlet Hastanesi’nde vekaleten görev yapacak Dr. Ömer Koçak, Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi başhekimliği öncesi Hudut ve Sahiller Genel Müdür Yardımcılığı ve vekilliği, Sağlık Bakanlığı müşavirliği, Çiğli Devlet Hastanesi başhekimliği görevlerinde bulundu. Koçak, 2015 yılı ocak ayından bu yana Gaziemir’de görev yapıyordu.
Ödemiş Devlet Hastanesi’nde 2003 yılında başhekim olarak göreve başlayan Op. Dr. Ziya Yurdakonar öncesi bugüne dek Dr. Aziz Borluoğlu, Dr. Cemal Arkun, Dr. Hüseyin Ceylan, Dr. Aytun Çıray, Dr. M. Tahir Turan ve Dr. İsmail Soyel başhekimlik görevinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi