HABER:DİLEK AYVALI
Tire'de sınav ve proje çalışmalarındaki başarılı öğrenciler ilçe kaymakamı Hasan Tanrıseven’i ziyaret ederek sohbet ettiler
2017 Yılı YGS sınavında aldıkları sonuçlar ile Tire’de ve Türkiye genelinde başarı yakalayan Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencileri ile yine aynı okulda eğitimlerini sürdüren 48. Tübitak Bilim Olimpiyatları Lise öğrencileri Tarih alanında araştırma projeleri kapsamında İzmir bölge birincisi öğrenciler Kaymakam Tanrıseven’i makamında ziyaret etti. 
Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencilerinden Şefika Akman büyük bir başarıya imza atarak 2017 YGS sınavında hem Tire birincisi oldu hem de Türkiye sıralamasında ilk bin öğrenci arasına adını yazdırdı. 
Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencilerinde Halil Can Karakurt'un ilçe ikincisi olduğu sınavda yine aynı okuldan Emre Yaşar'da ilçe üçüncüsü olarak bu büyük başarıya ortak oldular.
Mehmet Tuna ve Doğukan Bölücek, danışman öğretmen Harun Toksoy eşliğinde "Bir Sözlü Tarih Çalışması Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı" adlı tarih çalışmasıyla İzmir bölge birincisi oldular. Tire’yi ve Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesini 08-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara´da yapılacak olan Türkiye finalinde temsil hakkı kazandılar. 
Tanrıseven öğrenciler ile tek tek ve yakından ilgilenerek gençlerin gelecek planlarını sordu. Başarının bir süreç ve sabır işi olduğunu vurgulayan Tanrıseven, ayrıca meslek seçiminin önemine değinerek mutluluğun en önemli formülünün sevdiğin ya da sevebileceğin bir mesleği icra etmek olduğunu söyledi.
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, başarılı öğrencilere hediyelerini verirken onların mutlaka boş zamanlarını değerlendirebilecekleri birer hobilerin olması gerektiğini belirtti. İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte ve bu zorlu coğrafyada ülkemizin iyi yetişmiş bireylere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Tanrıseven, gençlerin fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi.

Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin başarısı ile gurur duyduğunu belirterek, “Önümüzde LYS sınavı var. LYS’de de başarılar diliyor ve sizden başarı çıtasını yükseltmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretlerde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve Okul Müdürü Öztürk Kurtça da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi