HABER: TOLGA KIZGIN

İzmir’in Pınarbaşı İlçesi Ülkü Yarış Pistinde düzenlenen Türkiye Motosiklet Federasyonu Pist Şampiyonası 6. Ayak yarışlarına katılan Onur Şahinkul 125 CC kategorisinde yarıştı.

6 ayaktan oluşan Türkiye Pist Şampiyonasının son etabında ilk kez yarıştığını ve tecrübe kazanması gerektiğini belirten Şahinkul, “Cuma günü yarış için motosikletlere teknik kontrol yapıldı. Cumartesi günü serbest ve sıralama antrenmanı oldu. Serbest antrenmanda 2.200 metrede 1 dakika 40 saniye, 1. Sıralama antrenmanında 1 dakika 30 saniye,  2. Sıralama antrenmanında ise 1 dakika 27 saniyelik bir süre ile yarışı bitirdim. Türkiye Motosiklet Federasyonu Pist Şampiyonası Yarışlarına ilk kez katıldım. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle teknik olarak diğer yarışçılara göre geri kaldım. Tecrübe kazanmış oldum. Başarı, başaracağım diyenlerindir. Bende tecrübe kazanarak bunu başaracağıma inanıyorum.“

“125 CC motosiklet ile bir tek ben yarıştım“

“Yarıştığım tüm sporcular 250 CC motosikletlerle yarıştılar. Ben 125 cc ile yarışa katıldım. Yarıştaysa motosiklette oluşan mekanik sorunlara rağmen 3 saniye daha süreyi kısaltarak 1 dakika 24 saniye ile bitirdim. Devletin sporcuları spora teşvik etmek için yaptığı bazı çalışmalar var. Özel şirketler, bir sporcuya sponsor olarak yıllık vergisinin %25’lik bölümünü devlete değil, sporcuya sponsorluk ücreti olarak ödeyebiliyor. Yani devlete ödenecek vergiden bu tutar düşüyor.“

Tolga Uprak’tan, Onur’a Destek

Girdiği klasmanlarda 14 kere üst üste şampiyonluk elde etmiş ve halen aktif olarak pist yarışlarına katılan Tolga Uprak, “Ben Onur için elimden geleni yapıyorum. Fakat Onur ve Onur gibi yetenekli gençlerin firmalardan destek ve sponsorluk alması, daha iyi imkânlarla kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Bende Onur gibi Ödemişli’yim, umarım hemşerilerim ona sahip çıkar, birlikte şampiyonluklar yaşarız“ dedi.

Onur Şahinkul, “Tolga Uprak gibi bir profesyonelden bu tür sözler duymak beni hayallerimin peşinden gitmem için bir adım daha öne taşıdı. Yarışmam için gerekli ekipmanları temin ederek sağ olsun her konuda yardımcı oldu. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır“ dedi.  

“Sponsor desteğine ihtiyacım var“

19 yaşındaki Onur Şahinkul ilk kez bir motosiklet yarış tecrübesi kazandığını vurgulayarak, “ Türkiye Motosiklet Federasyonu Yarışçı Lisansımı bu yıl aldım. Motosiklet sporu ciddi bir maddi güç isteyen spor dalıdır. Bir Ödemişli olarak ileride ilçemize kupalar getireceğime inanıyorum ve bunu kalpten istiyorum. Yarışlara katılarak yavaş yavaş tecrübe kazanacağım.  Açıkçası teknik olarak yeterli donanıma sahip değilim. Sponsor arayışlarım oldu. Yaklaşık 10 motosiklet ekipman firması ile görüştüm. Fakat ya sporculara maddi olarak teknik ekipmanlarda ucuzluk sağlıyorlar ya da kontenjanlarının dolduğunu söylüyorlar. Ödemiş Belediyesinden ve sponsor olabilecek firmalardan desteklerini bekliyorum.  Allah izin verirse bundan sonraki her yarışta daha da tecrübe kazanarak başarıyı yakalayacağım“ ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi