Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı ziyaretinde bu yıl Balkan Savaşları’nın 100.yıldönümü olması nedeniyle Türkiye’nin tamamını kapsayan 100 ayrı etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile birlikte Ödemiş İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Ekrem Selimler, bölgedeki turizm merkezlerinin Balkanlar’da da anlatılması gerektiğini ifade etti. Nisan ayında Bayındır’da düzenlenecek olan çiçek festivaliyle, Uluslararası Balkan Ülkeleri Çiçek Festivali düzenleyeceklerini söyleyen Selimler, “1912’deki Balkan Savaşları’nın bu yıl 100.yılı olması nedeniyle 100 proje hayata geçireceğiz. Balkanlar’dan barış ve hoşgörü yayılsın istiyoruz. İzmir’de 1.Balkan Şurası yapacağız. Bu şurada tüm Balkan ülkelerinin liderlerini biraraya getirmek istiyoruz” dedi.
100 projenin 20’sini İzmir’de gerçekleştireceklerini ifade eden Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, “11 Nisan’da Şanlıurfa’da Balkan Sıra Gecesi düzenleyeceğiz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. 650 yıl ortak kültürde yaşamış ecdadın torunlarıyız. Aramızda bir sıkıntı olmadığını, birlik ve beraberlik içerisinde bu ülke hepimizin diyerek haykırmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik adına güzel şeyler yapacağız. Üzerimize düşeni yapacağız. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülke hepimiz yeter” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi