HABER: TOLGA KIZGIN 

1 Kasım’da yapılan 26. Dönem Milletvekilleri seçimlerinde, 7 Haziran seçimlerine göre oy oranını düşüren MHP’de sular durulmuyor. MHP, 7 Haziran seçimlerinde, %16.30 oy ile 80 milletvekili çıkarmıştı. Ancak MHP 1 Kasım seçimlerinde yaklaşık 2 milyon seçmen kaybederek 11.90 oy oranı ile 41 milletvekili sayısına düştü. Milletvekili sayısının 80’den 41’e düşürmesi partide muhalif kanadın bayrak açmasına neden oldu. Bu durum karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli istifa taleplerine, “Görevimin başındayım” diyerek mesaj verdi, ancak partide sular durulmadı. MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi İsmail Balkan, MHP’nin oy oranının düşmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

“Türk Milliyetçilerinin Sayın Bahçeli’ye güveni kalmamıştır”

“1909 yılında Sadrazam Tevfik Paşa’ya Ödemiş’ten gelen bir telgrafta şöyle denmiştir: Ödemiş Halkının hükümetinize zerre kadar güveni yoktur… “İstifa et… yoksa indireceğiz. Ödemiş Belediye Başkanı Ali Haydar.” Bu telgraf Efelik Kültürünün gereği bir başkaldırıdır. Türk Milliyetçilerinin Sayın Bahçeli’ye güveni kalmamıştır. Yeni bir sevgi ve coşku yaratılması için istifa tek çaredir. MHP yeni bir yapılanmaya gitmezse gelecek seçimde barajı geçemez.”

“Ödemiş’te ilçe yönetimi diye bir şey yoktur”

“MHP’nin en büyük rakibi kendi yöneticileridir. Kendi ilçem olan Ödemiş için bir şey söylemem gerekirse, burada ilçe yönetimi diye bir şey yoktur. 18 Ekim Pazar günü Ovakent Mahallesi’ne seçim çalışmasına gidileceği, saat 10.30 da seçim bürosu önünde bulunulması gerektiği mesajı gecikmesine rağmen, ilçe yönetiminden bir tek kişi gelmemiştir.”

“Hürriyetin logosunda ki…”

Hürriyet gazetesine yapılan baskına değinen Balkan, “ Hürriyete yapılan baskılar apaçıktır. Logosunda ki ‘Türkiye Türklerindir’ sözünün gazetenin üst köşesinde bulunmasıdır. Ak Parti’nin isteği bunun kaldırılması, “Türkiye hepimizin” sözünün yazılmasıdır. Bunu herkes bilmektedir. Bu yapılan hareketi, bir vatandaş olarak kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

MHP milletvekili adayı İsmail Balkan’ın eleştirilerine İlçe Başkanı Metin Kırlı’dan cevap:

“Balkan’ın söyledikleri asılsız ve yalandır”

MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı’dan, Balkan’ın eleştirilerine cevap geldi. Kırlı, ”İlçe Başkanı olarak ben ve ilçe yönetimimizden arkadaşlarımız çalışmalara katılmıştır. Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı, Derya Coşkun, kadın kollarından 2 arkadaşımız seçim çalışmalarına katıldı. 10.30 da ki büro önünde buluşulacağı ithamı, yanlış bir değerlendirmedir. Ceyhun Kınlı mesajın, saat 11.00 olarak geçildiğini söylemiştir. Ceyhun Kınlı ile beraber Ovakent’e gittim. İsmail Balkan’a seçim sürecinde maddi ve manevi olarak teşkilat olarak destek verdik. Birlikte hareket edelim denildiği halde, o kendince bir ekip kurarak, o ekiple seçmenin karşısına çıkmaya devam etti.”

“Ülkücü kardeşlerim, o ekipte yer almış, seçimlerin yaklaşması dolayısıyla, soruna müdahale edilmemiştir. İsmail Balkan’ın adaylık sürecinde Ankara’ya kadar beraber gittik. Küçük problemleri büyüterek teşkilatta ayrışmaya neden oldu. Bizler teşkilat olarak, 2. Bölgeden aday olan tüm milletvekili adaylarımıza destek olduk, çalışmalar yaptık. Biz teşkilat olarak yine de aday olarak elini taşın altına soktuğu için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

“Balkan, eğer beğenmiyorsa kendisi istifa etsin”

“Yeni bir sevgi ve coşku yaratılması için istifa tek çaredir” diyen İsmail Balkan’ın sözlerine cevap olarak bir parantez açan Kırlı, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin istifası İsmail Balkan’ın insiyatifin de değildir. Eğer beğenmiyorsa kendisi partiden istifa etsin” dedi. 

Editör: Haber Merkezi