HABER: AYŞE AKYÜZ


CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ödemiş’te CHP İlçe başkanlığını ziyaret etti. Balbay burada geniş bir partili kitle tarafından karşılandı. CHP İlçe merkezi binasında CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ’in konuşmasının ardından partililere hitaben bir konuşma yapan Balbay;  “ İktidara geliyoruz. Burada 5-10 dakika konuştuktan sonra, halkımızla buluşup, halkımızla birlikte olmak için iktidar yürüyüşünü başlatacağız.”              

  “Ben her şeyden önce Küçük Menderes Havzası’nın milletvekiliyim.”

Bölge için büyük projelerinin olduğunu belirten Balbay “ Ödemiş’in benim üzerimde büyük bir etkisi var. Beni milletvekiliniz olarak kabul ettiniz ve seçtiniz. Ben her şeyden önce Küçük Menderes Havzası’nın milletvekiliyim. Burası benim topraklarım, her şeyden önce beni buranın milletvekili olarak bilmenizi yürekten diliyorum. Elimde bu bölge için büyük projelerimiz var, seçimden önce veya sonra değil ayda bir kez sizlerin arasında olacağım. Sizlerde ulaştırmak istediğiniz bütün bilgileri bana ulaştıracaksınız. Bizim altınımız verimli topraklarımızdır.”

“Sırtımı Ankara’ya dayamadım. Sizin yüreğinize dayandım.”

Milletin vekili olarak sırtını Ankara’ya değil parti üyelerinin yüreğine dayadığını belirten “Ben milletvekili olarak sırtımı Ankara’ya dayamadım. Sizin yüreğinize dayandım. Geldim size teslim oldum. Ben ön seçimde İzmir’de oyumun ölçüsünü almaya geldim. Bizim bu sıralamada nerede olduğumuz önemli değil. CHP’yi iktidar yaparsak başarımız ortaya çıkar mesele Balbay’ın Milletvekilliği değildir. Mesele CHP’nin iktidar olmasıdır. Ben Ankara’da sizlerin sözcüsü gibi çalışacağım. Göreceksiniz iktidar nasıl olur, köylüyü kalkındırmak nasıl olur göreceksiniz. “

“Korkunun ecele faydası yok.”

Balbay partisinin seçim vaatlerini sıralayarak, yapılacak, olan genel seçimlerde İzmir 2.bölgeden bir başbakan çıkartacaklarını belirti. Balbay “İktidara geldiğimiz zaman taşeronluk kalkacak, mazotun fiyatı iki lira olacak, emekliye bayramlarda iki maaş ikramiye verilecek. Sizin ürettikleriniz hem bereketlenecek hem de sofranıza yansıyacak. Artık bu salonlardaki son buluşmalarımız bundan sonra sokaklardayız. İktidar toplumu germek dahi her şeyi yapacak. Korkunun ecele faydası yok. CHP olarak İktidara geliyoruz. Bütün milletvekili adaylarımız partimizin iktidara gelmesi için birinci sıradaki gibi çalışacak. Aç olan açıkta olan, devletten yardım alan hiç kimse korkmasın. Biz onlara devletin şefkatli elini uzatmaya devam edeceğiz. Âmâ bugün ki İktidarın yaptığı gibi bu yardımları biz yapıyoruz. Biz gidersek bu yardımlar kesilir diye bir tehdit algısı oluşturmayacağız. Genel Başkanım Kılıçdaroğlu’ndan sonra listeye koyduğunuz için teşekkür ediyorum. Nasıl demir parmaklıklar arasında halkımıza umut verdiysek, sizler tunç yüzlü insanlarsınız sizlere şimdi umut veremeyeceğiz. Birde CHP olarak ikinci bölgeden bir başbakan çıkartıyoruz.”

Balbay daha sonra CHP’lilerle birlikte Ödemiş esnafını dolaşarak iktidar yürüyüşünü yaptı. Balbay Ödemiş’ten sonra Kiraz, Beydağ, Tire, Bayındır’a geçerek partililerle iktidar yürüyüşüne devam etti.

Editör: Haber Merkezi