Balbay yaptığı açıklamada ; “Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a yönelik saldırı bu Parlamentoya yönelik saldırıdır, parlamenter sisteme yönelik saldırıdır. Sayın Tezcan Türkiye'nin bir hukuk devleti olması için hem iktidar partisi hem muhalefet partisi yöneticileriyle de görüşmeyi, uzlaşma aramayı büyük bir özveriyle sürdüren bir arkadaşımızdır; saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.
“CUMHURİYET TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ SESİDİR”
Balbay konuşmasını Cumhuriyet Gazetesine yönelik yapılan operasyonları değinerek devam etti. Balbay Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı ise kabul edilemez olduğunun altını çizerek ; “ Cumhuriyet gazetesi Türkiye’yle yaşıttır. Cumhuriyet gazetesi Türkiye’deki her kesimin sesidir. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri unutmasınlar ki yakın gelecekte belki de Cumhuriyet onlara da lazım olacaktır. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’de herkesin sesi olmayı, şiddeti ve nefreti içermediği sürece, herkesin düşüncesini vermeyi şiar edinmiş bir gazetedir.
Adını Atatürk’ün koyduğu bu gazetenin yazarları bir an önce serbest bırakılmalıdır. Gazetenin yazarlarına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bunun, Türkiye'nin geleceğine, demokrasiye çok büyük bir yara açtığını buradan haykırmak istiyorum.
Cumhuriyetçiler, Cumhuriyete gönül verenler, adları değişiktir ama soyadları Cumhuriyettir.” Dedi

 

Editör: Haber Merkezi