HABER: BAŞAR UÇAR

Temel atma ve sertifika dağıtım törenleri için Küçük Menderes Havzası’nda ziyaretlerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde coşkuyla karşılandı. Kaymakçı’da yolu kesilen Eroğlu’na üreticilerin sorunları ve talepleri anlatıldı.

Ödemiş’te Rahmanlar Sulama Kanallarının temelini atıp üreticilere sertifikalarını veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra Kiraz’a hareket etti. Eroğlu’nun yolu Kaymakçı’da vatandaşlar tarafından kesildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve Kaymakçı’nın son belediye başkanı Halil Güler, muhtarlar ve üreticiler DSİ’nin sulama projeleriyle ilgili sorunlarını ve taleplerini Bakan Eroğlu’na anlattı.

Köfündere ve Orhangazi sulama suyu istiyor

Yoğun tezahüratlar arasında konuşması sık sık kesilen Bakan Eroğlu’na Köfündere ve Orhangazi bölgesindeki su sıkıntısı da aktarıldı. Bakan Eroğlu, bu bölgelerin sulama suyu taleplerinin sulama kanalları veya DSİ tarafından açılacak sondaj kuyuları ile yerine getirebileceğini belirterek, konuyla ilgili inceleme yapılması talimatını verdi.

Kaymakçılılar’ın Bakan Eroğlu’nu bağrına bastığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Halil Güler, “Kaymakçılı hemşehrilerimiz yine farklarını göstererek, unutulmaz bir karşılama gerçekleştirdi. Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu bu coşkulu karşılamayla çok mutlu oldu ve duygulandı. Biz de bu vesile ile muhtarlarımız ve üreticilerimizle birlikte bölgemizin sulama suyu konularında taleplerini ilettik. Köfündere, Orhangazi bölgelerinde sulama suyu ücretleri oldukça yüksek. Oradaki su sıkıntısının giderilmesi için yeraltı suyuyla sulama ya da sulama kanallarının uzatılması çözümleri konusunda inceleme yapılacağı söylendi. Önümüzdeki günlerde DSİ Bölge Müdürlüğü’nde üreticiler için toplantı düzenleneceğini ifade ettiler. Sayın Bakanımıza Kaymakçı’ya olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi