HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Atatürk İlkokulu ve Türk Kızılayı İşbirliğiyle okuluna en çok Kan bağışçısı getiren öğrenciler, okul bahçesinde düzenlenen törenle ödüllendirdiler.

Ödül töreninde Konuşan Ödemiş Türk Kızılayı Şube Müdürü Osman Cengiz Şunları söyledi, “Kan yapılamayan tek İlaç. Hastalarımızın ihtiyacı olan kanı Sadece büyükler sizlerinin anneleri, babaları kan bağışı yaparsa karşılayabiliriz. Bunu için biz Kızılay Kan Merkezi çalışanları olarak, elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımızın imdadına yetişiyoruz. Bu kan bağışında sizlerin ve velilerinizin çok büyük katkıları var. Özellikle biz bu kan bağışı konusunda en büyük önemin Sınıf öğretmenlerinde olduğunu düşünüyoruz. Eğer sınıf öğretmenleri öğrencilerin Kan bağışının önemini iyi anlatırlarsa şimdi ki % 85oranındaki kan bağışını % 100 lere çıkacağını inanıyoruz. Hepinize bu geçtiğimiz günlerde gösterdiğiniz kan bağışı başarısı için Kızılay Kan merkezi hasta ve hasta yakınları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Okul Müdürü Yılmaz Pulcu, “Kızılay Kan Merkeziyle işbirliği yaparak 2017 yılında başlattığımız kan bağışını geleneksel hale getirme düşüncesiyle devam ettiriyoruz. 2017 yılında bağışçı sayısını bu yıl 2 katını çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da başta Öğretmen ve öğrencilerimiz vasıtasıyla daha geniş veli kitlesine ulaşarak, kan bağışçısı sayısını artırma çalışmalarımız devam edecektir. Kan bağışı kampanyasında emeği geçen başta okulumuz öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm velilerimize ve bağışçılarımıza teşekkür eder. Desteklerinin devamını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Okula en fazla bağışçı getiren öğrencilerden 15 Kan Bağışçısı 1. Okulun 1/B sınıfı öğrencisi Emre Coşkuna Bisiklet İkincisi 9 Kan bağışıyla 1/C sınıfı öğrencisi Alperen Aypak’a ve 7 Kan bağışçısı ile 3/C sınıfı Öykü Muyanlı ve 1/K sınıfı öğrencisi Abdullah Cem Aksakal’a çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi